milan_piperski_ring (2)

Ovo je prvi korak na putu ka vrhu, Piperski protiv Girkea

 

Bliži se veliki dan za četvoricu boksera „Balkan boksinga“, veliki ispit i izazov. U Novom Sadu, 23. decembra u Spensu, biće veliki bokserski spektakl. Četvorica naših asova, predvođeni evropskim interim šampionom u WBO verziji, Nenadom Borovčaninom, pred domaćom publikom i ljubiteljima plemenite veštine, imaće pravi ispit karijere.

Nenad Borovčanin ima prvu odbranu titule, od kada je postao vlasnik laskavog priznanja, šampiona starog kontineta, a protivnik je Nemac Lars Buholc. Ništa manje zanimljive neće biti ni uvodne borbe. Trojica naših predstavnika ulaze u ring nosadskog Spensa sa identičnim ambicijama, da u svoj profesionalni bokserski pedigre upišu nove pobede koje ih vode do zacrtanog cilja, a to je osvajanje titule u svojoj kategoriji.

Milanu Piperskom protivnik će biti Nemac Marcel Girke, meč se boksuje u šest rundi. Ovo je, u neku ruku, Piperskom „vatreno krštenje“ jer će prvi put u karijeri boksovati u šest rundi. Naš bokser je b io istaknuti reprezentativac u amaterskoj konkurenciji, višestruki šampion države, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama u španskoj Almeiri. Prelaskom u profesionalce našao se u kampu „Balkan boksinga“ gde je dobio vrhunske uslove za rad i napredovanje. Ima sjajne uslove za trening, opremu, obezbeđene kampove, mečeve. Posebno je zadovoljan finansijskim uslovima, a kompletan plan njegove karijere isprogramiran je za sledeće četiri godine, koliko je potpisao ugovor sa ovom bokserskom organizacijom. Njegov menadžer Darko Popivoda, baš kao i Piperski očekuju da će borba Piperskog privući dosta publike, zbog činjenice da je Piperski Zrenjaninac i da uživa veliku popularnost i simpatije u sportskom, ali i u ženskom delu publike kao zbog rezultata u ringu, tako i zbog činjenice da je izuzetno primeren momak kako u ringu tako i van njega.

Povezana vest:  Zlatiborska revija boksa, Puleni Balkan Boxinga spremni za pobede

– Očekujem dosta publike iz Zrenjanina, brojne prijatelje, jer je Novi Sad nekako moj grad. Pripremam se od septembra za ovaj meč, jer prvi put ću boksovati 6 rundi što nije ni malo lako, a poznato je da su Nemci izuzetno disciplinovani i nikad ne odustaju. Girkea gledam samo kao jednu od prepreka ka mom konačnom cilju,a to je svetski bokserski vrh. Uslovi u kampu su fenomenalni, imam sve ono što nisam imao kao amater, pa koristim sve što mi se pruža da brže napredujem u svakom pogledu. Iskreno, očekujem pobedu, jer u principu nikada nisam ulazio u ring sa gubitničkim mislima – reči su Milana Piperskog.

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA SVETA U WBC, Andre Vard se povukao, Sjekloća boksuje za WBC pojas

Njegov kolega iz kampa ,ali i nekada iz reprezentacije Mane Marčeta imaće profi debi u Novom Sadu protiv Mađara Viktora Salaja u teškoj kategoriji. Marčeta, baš kao i njegovi drugovi iz „Balkan boksinga“ sa velikim ambicijama ulazi u profesionalne vode.

– Dugo sam se dvoumio šta da radim sa svojom karijerom, jer me neizvesnost u amaterizmu nije vodila nigde. Bilo mi je tšsko da odlučim, ali sada vidim da u Balkan Boksingu imam sve što mi treba za napredak u karijeri, i nesmetano treniranje, pa se nadam da će tako i ostati. Prvi meč boksujem u četiri runde, spreman sam i ne sumnjam u pobedu – kaže Mane Marčeta.

Povezana vest:  PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Aleksandar Drenovak predvodi jato belih orlova

Treći član kampa „Balkan Boxing“ Zvjezdan Vidaković boksuje protiv Mađara Gabora Zaleka, takodje u četiri runde, pa se i u ovoj borbi može očekivati dosta neizvesnosti.

– Zalek nije moj nivo, to ću dokazati i u ringu, jer ću ga nokautirati. Spremniji sam nego ikad i znam da ću obradovati svoje navijače, kojih će, siguran sam, biti u velikom broju – samouveren je Zvjezdan Vidaković. Svi bokseri „Balkan Boxinga“, uključujući i Nenada Borovčanina pripremaju se duže od dva meseca za ovaj spektakl. Prvo su boravili 21 dan u hotelu „Vučko“ na Jahorini, potom su kamp premestili u hotel „Merkur“ u Vrnjačoj Banji, a sada bruse formu u Domu sportova u Republičkom zavodu za sport, gde svaki dan sparinguju već treću nedelju i u petak će imati završni sparing. Sa njima rade treneri Miroslav Borovčanin i Aca Nikolić, koji suu veli novi sistem rada, pre svega zahvaljujući stečenom iskustvu u radu sa Fricom Zdunekom i Zeb Džudom.