sjekloca_radnicki_trening

WBC RANG LISTA

Nikola Sjekloća 4. na listi izazivača

 

Nikola Sjekloća, momak iz Budve, koji boksuje pod srpskom licencom u dosadašnjoj karijeri ima upisane 23 pobede (7KO) i ponosni vlasnik je Internacionalnog pojasa u WBC verziji u supersrednjoj kategoriji.

Do sada je Sjekloća branio pojas tri puta a poslednji put je to učinio 26. novembra u Podgorici. Do WBC kongresa u Las Vegasu Sjekloća je bio šesti na listi izazivača a sada se popeo za dve pozicije. Vlasnik WBC pojasa prvaka sveta je Amerikanac Andre Vord koji je pobedio Karla Froča.

Povezana vest:  Meksikanac Santa Kruz odbranio titulu svetskog prvaka

-Pred put u Las Vegas dogovorili smo se šta nam je činiti tamo. U Vegasu smo imali niz sastanaka koji su, sada se vidi, urodili plodom. Sjekloća je zaslužio da bude glavni izazivač za svetski pojas i, sada, siguran sam da ćemo do toga i doći. Posle napredka od dve pozicije na rang listi WBC, trenutno, najjače svetske federacije očekuje nas krajem februara još jedan meč za rejting dok sledeću odbranu internacionalne titule planiramo za početak leta u Budvi – prve su reči Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće.

Povezana vest:  Giljermo Rigondo ujedinio titule u WBA i WBO verzijama Kubanski bokser Giljermo Rigondo ujedinio

Da li je pojas u WBC verziji i dalje san?!

-Ne! Siguran sam da ćemo uspeti do kraja naredne godine, eventualno početkom 2013 da se dogovorimo sa vlasnikom svetskog pojasa da boksujemo kao izazivači. Sada je Amerikanac Andre Vord vlasnik. On je olimpijski šampion iz 2004, a u karijeri ima 25 pobeda i pobeđivao je boksere kao što su Froč, Artur Abraham, Mikale Kelsera iz Danske i mnog druge. Želja nam je da Sjekloća boksuje u Crnoj Gori ili Srbiji mada je to, zbog finansijske situacije mnogo teško – veli Popović.

Povezana vest:  Ubijen bivši šampion u boksu O'Nil Bel

Prema rečima Popovića neće se žuriti sa tim mečom već će se ići „korak po korak“.

-Očekuju nas još dva teška meča u narednom periodu i zato nećemo da žurimo – rekao je na kraju Popović.