zenska_reprezentacija_aerodrom

1. KUP NACIJA 2012 U ŽENSKOM BOKSU

Sombor dočekuje bokserke

 

1.KUP NACIJA u ženskom boksu održaće se u Somboru od 13. do 15. januara. Ovo će biti prvi veliki turnir u olimpijskom ženskom boksu koji će okupiti takmičarke sa četiri kontinenta, tačnije iz 19 država. To pokazuje, prema rečima Jovice Panića, predsednika Bokserskog saveza Vojvodine da će ovo takmičenje biti mini svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Mohamed Ali više ne može ni da govori

Sve borbe će se održati u Sportskom centru Mostonga u Somboru. Okupljene takmičarke će nastupati u tri uzrasne kategorije – seniorke Elita ( 59 takmičarki), mlade devojke (1994 i 1995 god) (42) i juniorke (1996 i 1997) (27).

Na čelu Organizacijonog odbora su Jovan Panić – Koordinator za Ženski boks član UO BSS i Pred UO VBS i Milanko Jovočić – Predsednik Skupštine VBS i Direktor Doma učenika Sombor. Tehničku organizaciju sprovode i Sportski Svez Sombora – Siniša Lazić predsednik saveza i BK Galaktik Sombor – Dejan Kunić

Povezana vest:  Čečenski lider Kadirov podržao boksersku saradnju i poslao pozdrave predsedniku Srbije

U Počasnom Organizacionom odboru su Nemanja Delić gradonačelnik Sombora i Velizar Đerić predsednik BSS

-Prvi timovi su već najavili dolazak od 10. januara Mađarska i 11. januara Kazakstan – rekao je Panić koji je dodao da je Sombor već spreman za takmičenje.

U Sombor bi, prema rečima organizatora trebali da dođu predstavnici sledećih zemalja (takmičarke u svim uzrastnim kategorijama sa trenerima i sudijama): Španija (7), Republika Kirgistan (5), Češka (6), Slovenija (5), Holandija (8), Belgija (9), Mađarska (24), Poljska (19), Italija (10), Novi Zeland (11), Rusija (9), Bosna I Hercegovina (7), Kazahstan (16), Indija (11), Maroko (9), Kipar (4) i Srbija (21).

Povezana vest:  Majk Tajson u seriji od golubovima na Enimal plenitu