pfredrag_radosevic_zlatibor_pojas

ZLATIBOR BOKSING NAJT

Radošević osvojio IBF pojas, Marčeta, Piperski, Ribać i Živković sigurni

Održana je revija profi boksa na Zlatiboru a Predrag Radošević osvojio je IBF pojas za Internacionalnog šampiona sveta a ovo je Radoševiću bila 25 pobeda. Ovoga puta Radošević je pobedio Nemca Ronija Gabela.

milan_piperski_zlatibor

Pre stamenog Đetića u ringu su se pojavljivali i pobeđivali, prvo Ivan Ribać koji se uspešno vratio na ring, zatim Petar Živković, Mane Marčeta i Milan Piperski.

Crnogorac Predrag Radošević postao je šampion u srednjoj kategoriji u verziji IBF Internacional pošto je na poene, u meču koji je trajao svih 12 rundi savladao Nemca Rony Gabela u sjajnoj borbi u kojoj je dominirao i pokazao svoj veliki potencijal. Radošević dolazi iz Podgorice, ovo mu je 23 pobeda bez izgubljene borbe. Trenutno je 25 na listi najboljih porofesionalaca u verziji IBF, ali će posle ove pobede svakako napredovati na listi.*

Sam meč je obilovao uzbuđenjima i, što je najvažnije, oba rivala su među konopcima dali sve od sebe. Prikazani boks je zadovoljio i najprobirljivije ljubitelje plemenite veštine koji se nisu štedeli da podrže borce u ringu. Uostalom, pravilo je da bi borba bila vrhunska u ringu moraju da se nađu dva vrhunska borca. Ovoga puta sve se poklopilo, pa je ovaj bokserski spektakl u svakom pogledu uspeo.*

Povezana vest:  Holifild: Oprostio sam Tajsonu

– Izuzetno sam zadovoljan borbom. Bio sam maksiomalno pripremljen fizički, psihički i taktički. Sve vreme sam kontrolisao meč i niti jednog trenutka nisam došao u situaciju da mom protivniku prepustim inicijativu. Rony je sjajan borac, čvrst i uporan i nije bilo nimalo lako da ga savladam. Zahvaljujem se publici koja me je tokom celog meča podržavala i koja mi je pružila obilje motiva za ovaj trijumf – rekao je Predrag Radošević, koji je znao da još u ringu, po okončanju duela proslavi ovu veliku pobedu.

Koliko je Predrag Radošević dobro boksovao neka posluži i podatak da je supervizor meča Roberto Rea posebno čestitao pobedniku, naglasio da je i Milan Piperski odboksovao sjajno u uvodnoj borbi. Rea je takođe pohvalio izuzetnu organizaciju ovog spektakla kojo je prisustvovalo 1000 gledalaca.

Povezana vest:  BOKSERSKI TURNIR U LONDONU, Drenovak izgubio od Turčina Kiličija

Što se tiče uvodnih borbi, već sama pophvala supervizora dovoljno govori o kvalitetu meča našeg Milana Piperskog koji je u meču u šest rundi na poene savladao Mađara Norberta Sekereša, mada je Milanov rival već u prvoj rundi bio na podu. Ipak, oporavio se i do kraja meča žestoko je uzvratio nadajući se da će moći da preokrene meč u svoju korist. Međutim, sva njegova nastojanja Piperski je znalački parirao i sasvim je zasluženo, na poene, stigao do novog trijumfa.*

– Raduje me nova pobeda, posebno ovaj meč koji sam odboksovao na pravi način. Sve ide svojim tokom i ovo je samo usputna stanica. Moje ambicije su da izborim sebi pravo da se borim za titulu u nekoj od bokserskih asocijacija – rekao je Milan Piperski.

Povezana vest:  PRIPREME SENIORA NA KOPAONIKU, Drenovak predvodio ekipu, sledi rad u Beogradu

Da i treći naš predstavnik u ovoj sjajnoj bokserskoj večeri neće imati sporednu ulogu pokazao je Mane Marčeta. I on je sigurno boksovao u meču punom tempa i takođe na poene savladao Mađara Gabora Farkaša.

– Sve vreme našeg duela nisam dao protivniku ni promil šanse da učini nešto više. Borba je bila puna dinamike i sa dosta udaraca. Ja sam taktički veoma dobro boksovao i uspeo sam da plan mog stručnog štaba sprovedem onako kako smo se dogovorili. I meni je ovo samo još jedna borba ka ostvarenju

cilja, a to je titula – rekao je Mane Marčeta.

Organizatori Boban Nikić, Darko Popivoda „Balkan Boxing“, Redžo Dedeić „Kety Box Promotion“, uz podršku Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i KSC Čajetina ponovo su priredili nezaboravno boksersko veče. Puna hala, uz direktan tv prenos za Crnu Goru, najbolja je preporuka za najavu nove organizacije na Zlatiboru u avgustu, ovoga puta na trgu.

 

PHOTO: ataimages.rs