miladin_vasojevic

REAKCIJE NA V.D. GENERALNOG SEKRETARA BSS

Jovanović spori Vasojevića

 

Redakciji portal ATA Stars javio se Jovica Jovanović, bivši izvršni sekretar BSS (2001 – 2007), predsednik Takmičarske komisije BS Beograda (2006 – 2008), diplomirani politikolog povodom teksta objavljenog na našem portalu “VISINSKE PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Orlovi bruse formu za OI” gde je objavljeno da je v.d. generalnog sekretara Miladin Vasojević.

Povezana vest:  I treći bokser opomenut zbog dopinga

Tekst Jovice Jovanovića objavljujemo u celosti.

Povod obraćanja je informacija koju ste preneli gde se kaže da je u Košutnjaku na pripremama reprezentacije bio i “Miladin Vasojević V.D. generalnog sekretara BSS”

-Budući da sam iz Kancelarije BSS informisan da za mesto Generalnog sekretara nije raspisan konkurs a pošto G. Vasojević, koji ispunjava jedino uslove za penziju, nikako ne ispunjava uslove za obavljanje dužnosti Generalnog sekretara koje propisuje Statut BSS, želim da podsetim odgovorne u bokserskom savezu da su Zakonom o sportu predviđene vrlo visoke kazne za nepridržavanje odredaba Zakona koje propisuju bliže uslove za angažovanje u oblasti sporta u pogledu stručne spreme i drugih uslova.

Povezana vest:  Sylvester odbranio pojas prvaka u IBF

Takođe bih ovom prilikom želeo da javnost informišem o flagrantnom kršenju prava na rad, o čemu sam spreman da obavestim nadležne Institucije, jer je u nekoliko navrata najavljivano objavljivanju konkursa za mesto Generalnog sekretara Bokserskog saveza Srbije, za koje ispunjavam sve Statutom propisane uslove, i uprkos svojoj velikoj želji da doprinesem razvoju bokserskog sporta, svojom stručnošću, znanjem, iskustvom i kontaktima sa međunarodnim centrima i domaćim privrednicima, uz podršku velikog dela bokserske javnosti , sprečen sam ovakvim VD stanjem kojim bokserski sport samo produžava agoniju nastalu lošom praksom donošenja odluka mimo propisanih pravila.

Povezana vest:  Odložena Vanredna skupština Bokserskog saveza za 15. novembar?!