kop_pripreme

PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU

Aleksandar Drenovak predvodi jato belih orlova

 

Na srpskom planinskom biseru Kopaoniku bokserska reprezentacija u amaterskom – olimpijskom boksu počela je da se priprema za kvalifikacioni olimpijski turnir u Turskoj. Na tom takmičenju će Orlovi pokušati da se pridruže Aleksandru Drenovaku koji je overio normu za OI u Lonodnu. Treninge vodi Miodrag Milić, trener reprezentacije.

Na Kopaoniku treniraju Miloš Baltić (do 49kg), Vanja Bačić (do 52kg), Nenad Dimitrijević (do 56kg), Ljubomir Marijanović (do 64kg), Aleksandar Drenovak (do 75kg), Nikola Jovanović (75-81kg), Marko Nikolić (do 81kg) i Milutin Stanković (+91kg).

-Posle odrađenog prvog mikro ciklusa (četiri dana) ovde na Kopaoniku, a koji mi je poslužio za određena testiranja i uvid u trenutno stanje svakog pojedinca.krećemo sa potpunom realizacijom unapred zacrtanog plana i programa – prve su reči Milića.

Povezana vest:  28. Vojvođanska “Zlatna rukavica“, Elita amaterskog boksa u Subotici

-Ono što ohrabruje je svakako činjenica da su svi do jednog maksimalno motivisani i (za ovaj period) dosta dobro fizički spremni. To su pokazala i testiranja u RZZS koja su urađena pred sam dolazak ovde na Kopaonik. Svi do jednog su imali više nego dobre rezultate, a najbolje (odlične) ocene su dobili kapiten Ljubomir Marjanović i mladi Miloš Baltić. Ova činjenica će mi puno olakšati posao jer ću imati jasne pokazatelje koliko koga mogu da opteretim u narednim danima u kojima će svi do jednog preživljavati pravi pakao. Treniramo u sasvim zadovoljavajućim uslovima prelepog ambijenta koje nam pružaju hotel “Srebrnac” i debelim snegom (110cm) prekriveni Kopaonik.

Iako sun a Kopaoniku srpska ekspedicija je izolovana.

-Činjenica da smo nekoliko kilometara udaljeni od samog centra nam posebno ide u korist jer imamo preko poteban mir i mogućnost da uz naporan rad imamo i maksimalne uslove za odmor. Treniramo po principu 3-2-1-3-2-1 što znači da do kraja priprema nećemo imati nijedan potpuno slobopdan dan. Akcenat je stavljen na povećanje opšte izdržljivosti I opšte snage, što znači da su treninzi iscrpljujuće dugi sa intezitetom preporučljivim za ovaj period priprema. U proseku dnevno treniramo između tri i četiri sata a po onom što je viđeno u prva četiri dana na trkačkim treninzima se izdvajaju Aleksandar Drenovak i Miloš Baltić, a na bokserskim Drenovak, Marjanović Nikolić i Stanković. Ono što posebno raduje je podatak da su dva mlada takmičara (još uvek juniori) Baltić i Vanja Bačić, potpuno uklopila u rad i sasvim je sigurno da će srpski boks u njima dobiti ozbiljne i kvalitetne takmičare od koje treba one prave rezultate očekivati tek u narednom olimpijskom ciklusu.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Tompsona

U tim se vratio Nikola Jovanović juniorski prvak Evorpe, član beogradskog Radničkog.

-Povratnik u reprezentaciji bivši juniorski prvak Evrope Nikola Jovanović, i pored duge pauze koju je imao sve zadatke izvršava bez pogovora i već posle ovih priprema biće sposoban da se stavi 100 proncentno stručnom štabu na raspolaganje. Otprilike isto bi to moglo da se kaže i za Nenada Dimitrijevića. Sve u svemu za sada rekao bih odlična atmosfera, i ambijent kakav odavno u reprezentaciji nije bio. Verujem da je razlog tome i olimpijska kvalifikacija Aleksandra Drenovaka overena na SP u Azerbejdžanu koja je kod svih vrlo vidljivo podigla taj voljni moment tako da sve obaveze sa lakoćom ispunjavaju – rekao je Milić.

Povezana vest:  POČEO 48. „BEOGRADSKI POBEDNIK” BORBAMA U JAGODINI, Orlovi odlični na startu