sjekloca_radnicki_trening

Nikola Sjekloća boksuje protiv Artura Abrahama!?

 

Stigla je dobra vest u kamp Nikole Sjekloće, WBC internacionalnog šampiona sveta u super srednjoj kategoriji. Naime, na adresu Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće stigla je ponuda iz Nemačke da 30. marta Sjekloća boksuje protiv Abrahama u Nemačkoj.

Sjekloća u profi karijeri ima 23 meča sve pobede (8KO), dok Abraham ima skor od 33 pobede i tri poraza a boksuje za kamp Saurlend. Abraham u posedu ima pojas WBO prvaka Evrope u super srednjoj kategoriji.

Povezana vest:  Piperski nokautom odbranio titulu

-Dobili smo ponudu od Saurlend tima iz Nemačke. Oni su vrlo zaintresovani da dovedu Nikolu Sjekloću u Nemačku da boksuje protiv Artura Abrahama. U igri bi bile Nikolina WBC internacionalna titula kao i pojas WBO pojas prvaka Evrope Artura Abrahama. Ovu ponudu smo dobili u najnezgodnije vreme iz razloga što smo na prošlom kongresu WBC-a pregovarali da Nikola boksuje za šampiona sveta u WBC verziji protiv Amerikanca Andrea Vorda. U koliko bi smo prihvatili izazov protiv Abrahama koji bi trebalo da se održi 30. marta u Nemačkoj onda bi unazadili Nikolin dobar rejting na WBC listi i iskreno dosta bi smo rizikovali, više nego Abraham u tom meču, zbog budućih planova – prve su reči Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS, Vitalij Kličko u martu ponovo brani pojas, Borovčanin ponovo na ringu

Da li se možda govorili o novcu?

-Lično smatram da Nikola nije autsajder u pomenutom meču imamo i taktiku i bokserskog znanja za 12 rundi i smatram da Nikola uz pristojno suđenje veoma lako može da pobedi Abrahama. Što se tiče finansija očekujem njihovu konkretnu ponudu i ukoliko ona bude zadovoljavajuća veliki su izgledi da prihvatimo ovaj meč.

Povezana vest:  Šadrina zlatna, Rapaić srebrna u Poljskoj

Da li ste pričali sa Sjekloćom o ovoj ponudi?

-Nikola smatra da može da pobedi Abrahama jedino ako je fizički 100 posto spreman zbog toga što je razlika u visini očigledna i u dužini ruku. Nikola zna da ako bude boksovao sa distance Artur neće imati nikakve šanse u toj borbi – veli Popović.