duda_jankovic

Duda Dijamant Janković u ringu 16. marta protiv Pačeko

 

Duda „Dijamant“ Janković, nekadašnji WIBA šampion u lako velter kategoriji, rođena u Jagodini a trenutno živi u Rio De Žaneiru ponovo će se boriti za WBO pojas. PROBOX del CARIBE, iz Barranquilla, Kolumbija koju predstavlja gospodin Huan Karlos Devia će biti domaćin ovog All-In Šampionata između Dude Janković (11-3) i kolumbijke Enis Pačeko (8-1). Meč će se održati 16. marta 2012. u Barranquilla, Kolumbija.

Iako Enis Pačeko nije tako zvučno ime poput prethodna tri sa kojima se Duda suočila, ona ima svoje razloge za pobedu. Naime, to je način da se dokaže i podigne svoju takmičarsku karijeru na viši nivo. Jaknovićeva je izgubila tri meča za redom, i to od: Holi Holm, Ester Firi i En Sofi Matis.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF POJAS, Milan Kostić napada Omladinski IBF pojas

Na pitanje zašto se Jankovićeva spušta za kategoriju, odgovorila je:

-Osećam se komfornije i bolje u lakoj kategoriji. Moj tim i ja smo odlučili da ću biti daleko efikasnija sa 62 kilograma. Nema izgovora za tri uzastopna poraza. Razmislila sam malo i napravila novi takmičarski plan sa svojim menadžerom. Želim da se takmičim jer sam rođena takmičarka i vrlo sam fokusirana na svoje ciljeve.

Povezana vest:  Kličko veruje da će Povetkin odustati od meča

Na pitanje čemu promene u diviziji Jankovićkin menadžer, Edi Montalvo je rekao:

-Pre svega bih želeo da se zahvalim PROBOX del Caribe i gospodinu Karlosu Devi kao i gospođici Enis Pačeko jer su omogućili sve ovo. ALL IN je savršeni dodatak WBO pojasu u lakoj kategorijiLightweight. Imajmo na umu da su dva od tri poraza bili nokautom protiv najboljih boraca u ovom sportu. Prirodne velterašice, Holm i Matis ima svojih neverovatnih prednosti. A to se vidi na primerima poput: Erike Farias (WBC šamnpion), Alehandra Oliveras (WBA), Melisa Hernandez, Meri MekGi, Delfine Person, En Mari Sakurato, Diane Prazak, Karo Ro, Kimberly Conner, Erin McGowan, Raika Emiko a sve one se takmiče u kategoriji od 62 kilograma. U ovoj kategoriji „Dijamant“ će biti daleko brža i oštrija, a to je ono što joj je falilo u prethodne tri borbe. Mislim da će Duda biti izvaredna.

Povezana vest:  SP ZA MLADE BUGARSKA 2014, Težak žreb za Orlove