vitali_klicko_pojas_feb_2012

MEČ ZA WBC POJAS, KLIČKO – ČIZORA

Luka Popović: Čizora nedorastao protivnik!

 

Generalni sekretar Srpske profi boks federacije, promotor i menadžer u profi boksu Luka Popović nije delovao zadovoljno posle profi boks spektakla u Minhenu. Naime, veliki deo srpske javnosti ali i sveta gledao je duel kolosa – Vitalija Klička koji je branio pojas u WBC verziji u teškoj kategoriji i izazivača Dereka Čizore.

Posle meča Popović je rekao:

– Vitali Kličko je zasluženo odbranio titulu prvaka sveta u WBC verziji; a Čizora je pružio u ovom meču koliko je mogao. Napadao je u svih 12 rundi ali se vidi da je nedorastao da boksuje za prvaka sveta u najmoćnijoj svetskoj verziji. Da podsetimo, ovo je dobrovoljna odbrana Klička i Čizora je samo zato dobio šansu da napadne pojas u WBC verziji.

Povezana vest:  Finiš formatiranja srpskih boksera za SP u Beogradu, novčane nagrade od AIBA  

O Del Boju Popović je bio kratak.

-Čizorini napadi nisi bili opasni, kontra udarci Klička bili su neprecizni… Šamar na merenju, u petak, je bio samo događaj koji je doprineo medijskoj popularizaciji nepoznatog izazivač. Žao mi je što gledaoci nisu videli više razornijih udaraca, više neizvesnosti… Posle prve četiri runde ljubitelji i poznavaoci boksa su mogli da predvide krajnji ishod. Pobedu Klička na poene, bez rizika.

Povezana vest:  Fifti Sent je sada i bokserski promoter

Oko teške kategorije, u svim verzijama, pogotovo u četiri najjače – WBC, WBO, WBA I IBF Popović je konstatovao.

-Kriza je u teškoj kategoriji ali voleo bih da vidim Vitalija da boksuje sa Povjetkinom, Bugarinom Kubrat Pulevim, Denis Bojtsovim, Aleksandrom Ustinovim, Majk Perezom, a ponajviše bi me radovao revanš sa Solisom – veli Popović.

Na kraju, Popović je najavio i planove Srpske profi boks federacije.

Povezana vest:  Kličko: Poslednja četiri dana bio sam u paklu

– Srpski teškaš Jovo Pudar će u martu braniti WBA PABA titulu, pa ko zna… Možda i njega uskoro gledamo u borbi za neku od svetskih titular. Jovo bi pokazao mnogo više od Engleza, to je sigurno – rekao je na kraju Luka Popović.