nesa_grand_pobedaGRAND BOXING NIGHT

Borovčanin istopio Kopaonik!

 

Revija profesionalnog boksa “Grand Boxing Night” ispunila je očekivanja.Sportska sala hotela Grand na Kopaoniku nije mogla da primi sve one koji su želeli da prisustvuju ovom bokserskom spektaklu, prvom u istoriji Kopaonika, pa je hala bila prepuna sa oko 1.000 gledalaca. U prvim redovima sedela su istaknuta imena srpskog sporta i privrede Mikan Velinović, Jaroslav Stupavski, Ivan Adžić, Dragan Vasilijević, Ivan Strugar, Boža Đermanovic, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Dragan Peric ali i menadžeri najjačih srpskih kompanija Dunav osiguranje, Komercijalna Banka, Metals banka, Zlatiborac, MK Group i mnogi drugi koji su došli da podrze Nenada Borovčanina u borbi večeri protiv Ukrajinca Igora Pilipenka i pokažu zainteresovanost da stanu iza pravih sportskih projekata.

Povezana vest:  Pobeda Toskića, predaja Jovanovića u trećoj rundi

Meč je trajao dve runde koje su bile pravi rat u ringu od prvog gonga. U prvoj rundi razmenjeno je nekoliko snažnih udaraca sa obe strane što je publiku diglo na noge. Polovinom druge runde Nenad je pogodio Pilipenka u rebro, a njegovo blago povijanje razjarilo je gledalište, pa je srpski bokser do kraja gonga uzastopnim razornim desnim aperkatom udarao Ukrajinca u slabinu,da bi između druge i treće runde Ukrajinac ostao da sedi u uglu što je značilo njegovu predaju, ali i novi trijumf Nenada Borovčanina 24. u karijeri, bez poraza, a 17. nokautom. Ova pobeda bi trebala dam u donese značajne bodove na rang listama, gde je trenutno 23. svetu.

Povezana vest:  Agejev i Abasov danas u Jerevanu za finale EP

-Zaista težak meč za mene, boksovao sam samo prednjom rukom, jer sam na sparingu pre sedam dana slomio prst leve ruke. Zahvalio bih se Ministru zdravlja Tomici Milosavljeviću i načelniku klinickog centra Kraljevo Zvonku Veselinoviću koji su mi omogućili ekspresnu privremenu sanaciju povrede. Kada sam osetio da sam ga pogodio u slabinu, nisam smeo da propustim priliku i krenuo sam na sve ili ništa, jer pitanje je kako bih odboksovao ostatak meča sa jednom rukom. Publika, prijatelji dali su mi dodatnu snagu, a sama činjenica da je hala bila prepuna čini me posebno ponosnim, jer na ovaj način se srpskom boksu vraća imidž i plemenita veština dobija mesto u društvu koje mu pripada kao i ostalim prestižnim sportovima – rekao je Nenad Borovcanin

Povezana vest:  Japanac Jamanka odbranio titulu u bantam kategoriji

Pred glavnu borbu Mikan Velinović je u ime Balkan Box Promotion  dodelio priznanja za afirmaciju, unapređenje i razvoj boksa Miodragu Kostiću –vlasniku MK GROUP (zlatna plaketa), Jaroslavu Stupavskom direktoru MK RESORT, Dario Sandić pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske. Ljubitelji boksa moći će da gledaju meč na tv PINK SAT, a u Republici Srpskoj na RTRS u subotu u 21 čas.