milan_kostic_i_cupa_trening_1

MEČ ZA IBF POJAS

Milan Kostić napada Omladinski IBF pojas

 

Do sada nikada nije bio slučaj u Svetskom profi boksu da jedan kamp kao profi kamp CHIP ima trojicu Svetskih Omladinskih prvaka što će biti slučaj ako Milan Kostić pobedi Havijera Andina iz Argentine (24 godine, 14-2-1).

Havier Andino je bokser sa kontra gardom, koristi kretanje i spretno kažnjava protivnike za razliku od većine Argentnskih boksera koji sve podređuju u fajtu. Mladi Milan Kostić kome je 19 godina debitovao je kao profesionalac sa 17, a ima ogromnu odgovornost pred ljubiteljima boksa u Srbiji da pobedi i krene stopama braće Stevanović.

-U dosadašnjim mečevima Kostić je potvrdio da je izuzetno perspektivan borac što je pokazo i na sparinzima sa najvećom nadom nemačkog boksa Dsstinom Dirksom u Berlinu kao i u zadnjem meču u Nikšiću kad je nokautirao neporaženog Italijana Alberta Antenucija – rekao je Ljubiša Ignjatović.

Povezana vest:  Ljubiša Ignjatović protiv vetrenjača – 14 godina od prve revije u Beogradu!

Na meču 10. marta u Hali sportova u Novom Beogradu trebalo je da boksuje i Nikola Stevanović.

-NikolaStevanović ima povređen zglob i neće boksovati već sam njegovu odbranu titule InterKontinentalnog prvaka u IBF odložio za 21. april, što će mu biti dobar test pred meč za titulu Svetskog šampiona koji ga očekuje protiv Kornelijus Bundrage – veli popularni Čupa i u dahu nastavlja:

-Posle neugodne povrede na ring se vraća i Stefan Stevanović koji će posle ove borbe najverovatnije napasti titulu InterKontinentalnog šampiona u IBF – u koju drži njegov brat Nikola, a koji će se nje odreći zbog meča za titulu svetskog šampiona. S obzirom da je Stefan kao i Nikola već bio omladinski prvak sveta u IBF ne treba sumnjati da će naslediti brata na šampionskom tronu.

Povezana vest:  Rusija, Katar i Vanuatu kandidati za domaćina SP 2015.

Pored Kostića, koji će biti meč večeri u Hali sportova kao i Stefana Stevanovića Ignjatović planira još par uvodnih borbi.

-Isto veče u ring će ući i Vladimir Spasojević veoma uporan i hrabar momak koji je dosta napredovao od kad trenira u kampu CHIP i sigurno će se predstaviti publici u ovom meču jer se radi o tipičnom fajteru. Ono što je neobično u uvodnim borbama je da će nastupiti dve bokserke iz BK CHIP , Nina Stojanović i Cara Marjanović u amterskim borbama a to će im biti uvod za  državno prvenstvo na kojem će sigurno sebi trasirati put za odlazak na Amatersko prvenstvo Sveta u Kini gde se vade vize za Olimpijske igre u Londonu, jer da podsetim na Igrama u Londonu prvi put će nastupiti i bokserke.

Povezana vest:  ZAVRŠEN 48. MEĐUNARODNI TURNIR „BEOGRADSKI POBEDNIK“, Stankoviću ponovo najbolji

Treba napomenuti da treninge u Nacionalnom Sportskom Centru u Košutnjaku vode : Ljubiša Čupa Ignjatović, Stevan Bojović i kubanski trener Horhe Frometa a za fizičku i kondicionu spremu je zadužen poznati stručnjak Miroslav Čolić.

RASPORED BORBI:

Meč za IBF Omladinskog prvaka sveta u lako teškoj kategoriji

Milan Kostić (8(4KO),1,0) – Havijer Krispulo Andino (Argentina) (14(7KO),2(1KO),1) 10 rundi

Stefan Stevanović (10(2KO),0,0)– Julius Rafael (9,39(12),4) šest rundi

Vladimir Spasojević (4(3KO),2,1)– Lubo Hantak (7(5KO),42(15),2) šest rundi