milutin_stankovic_bugarska

63. STRANDŽAT KUP

Milutin Stanković zaustavljen u prvom kolu

 

Posle poraza Ljubomira Marijanovića i markoa Nikolića u prvom kolu prestižnog bokserskog turnira Strandžat kup u Bugarskoj od ringa se na ovom turniru oprostio i srpski teškaš Milutin Stanković.

Na startu turnira je Stanković izgubio od Gruzijca rezultatom 15:14. Pružio je Stanković maksimum ali to nije bilo dovoljno za prolaz u naredno kolo takmičenja.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BEČEJU, Uspešan povratak Stefana Stevanović

-Stanković je poražen rezultatom 14-15 i ako nije boksovao onako kako može i kako ja to od njega očekujem… Sve u svemu ovo je bila jedna od očekivanih opcija. Nismo u Sofiju dolazili džabe, odmerili smo gde smo trenutno i kolike su nam mogućnosti u odnosu na najbolje svetske boksere. I pored tri poraza koji bole, moj utisak i ocena svega urađenog ovde je pozitivna! Prede put sam naglasio da je ovo jedan od scenarija jer momcima tempiramo formu za kvalifikacioni turnir u Turskoj za Olimpijske igre u Londonu gde ćemo pokušati da se domognemo, barem do još jedne olimpijske norme, jer nam je želja da Aleksandar Drenovak ne putuje sam u Veliku Britaniju na Igre – rekao je Milić.

Povezana vest:  Ametović sa potresom mozga do pobede za Srbiju