pudar_kzn_mart_2012_grupna

VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA

Jovo Pudar spreman za meč 30. marta

 

Jovo Kosač Pudar spreman je za naredni meč u kome će braniti WBA PABA pojas u teškoj kategoriji. U petak, sa početkom u 19 časova, u hotelu „Jugoslavija“ kraj Dunava srpski šampion Jovo Pudar braniće pojas a protivnik će mu biti Brazilac Marselo Nacismento. Da je pred ljubiteljima boksa pravi spektakl svedoče i sjajan skor obojice boraca. Naime, Jovo Pudar u dosadašnjoj karijeri ima 27 pobeda, od čega 16 nokautom i 3 poraza, dok gost iz Južne Amerike ima 16 trijumfa od čega 14 puta slao rivale na patos. Još fascinantniji podatak je to da je rivala našeg asa mečeve većinom rešavao u prvoj rundi, čak devet puta. Ipak taj podatak branioca pojasa ne plaši, već mu daje još veći motiv.

Povezana vest:  51. BEOGRADSKI POBEDNIK, Drenovak: Pružićemo maksimum!

– Reč je o dobrom rivalu. Bokseru koji ima jako tešku ruku, voli borbu i pobede. Spreman sam maksimalno da mu se suprotstavim. Dobro sam radio što u Beogradu, što na Kubi.  Nadam se da ću pred domaćom publikom srušiti Nasimenta – rekao je Jovo Pudar.

Uz srpskog šampiona sve vreme je bio menadžer Tomaš Rutović. Momak koji jedan od najzaslužniji za bogatu karijeru Jove Pudara.

– Hteo bih na početku da se zahvalim svim sponzorima koji nam pomažu oko organizacije meča. Domaćin je hotel „Jugoslavija“ koji se pokazao kao odličan prostor za jedan ovako važan meč. Jovo je spreman da se suprostavi svakom, tako da nema sumnje da će ovo da bude izvanredna borba. I Nasimento je odličan bokser. Pobedio je devet puta u prvom minutu borbe. Međutim, nas to ne plaši i siguran sam da će Jovo Pudar iz „magičnog četvorougla“ izaći kao pobednik – kaže Rutović.

Povezana vest:  Antonio Margarito u martu na ringu

Veliku pomoć srpski šampion je imao i od prvog čoveka našeg ringa Velizara Đerića. Đerić je Jovi Pudaru omogućio da jedan deo priprema za predstojeći meč odradi na Kubi i da uz sebe, pored trenera Miodraga Đurića, ima i Luisa Formete Matoša, koji se dokazao kroz rada sa olimpijskom selekcijom Srbije u boksu.

– Jovo Pudar sigurnim koracima gazi na putu slave. Pokazao je mnogo puta dosada da je veliki i srčan bokser. Siguran sam da će kao i do sada časno predstaviti naš ring. Kao prvi čovek srpskog boksa učinio sam sve da pomognem Jovi i  nadam se da će profi i olimpijski boks nastaviti u istom smeru, da stvaraju šampione i plemenitu veštinu vrate na staze stare slave – istakao je Velizar Đerić.

Povezana vest:  PRIPREME ORLOVA NA KOŠUTNJAKU, Srpski bokseri spremni sa Strandžat kup

Supervizor meča u petak biće Nemac Rafael Vilena, dok će sudija u ringu da bude Radoslav Milutinović. Pod budnim okom ono što se dešava u „magičnom četvorouglu“ pratiće Miroslav Popović predsednik srpske profi boks federacije, dok je promoter meča Luka Popović. Meču će prisustvovati 350 VIP zvanica, što obećava nezaboravni spektakl, kakav Beograd dugo nije imao.

U petak će prvi put u profi ring zakoračiti mladi Miljan Rovčanin. Jednom od najtalentovanijih srpskih momaka rival će biti Atila Dudaš.

– Uzbuđen sam zbog debija u konopcima. Svim srcem želim pobedu. Maksimalno sam spreman i verujem u uspeh – istakao je Rovčanin.

pudar_kzn_mart_2012_jovo_i_rovcanin