sjekloca_konferencija (2)

Luka Popović: Mislio sam da se neko šali kad me pozvao Oskar

 

Menadžer crnogorskog boksera Nikole Sjekloće rekao je danas da je mislio da se neko šali sa njim kada ga je pozvao jedan od najvećih svetskih promotera Oskar De La Hoja da bi potpisao ugovor sa njegovim borcem.

-Bila je ponoć i čovek mi je rekao ‘ovde je Oskar’, hoću da potpišem Nikolu. Rekao sam mu ‘dobro’, ali sam ga zamolio da mi pošalje mejl, pošto sam iskreno mislio da me zeza neko od drugova iz inostranstva – rekao je menadžer Luka Popović.

Povezana vest:  Kupio Kličkovu medalju za milion dolara, pa je vratio Ukrajincu

Sjekloća je tako postao član promoterske kuće „Golden boj“ (boy), koja je uz „Top renk“ (Rank) najveća na svetu. Crnogorski bokser će se tako u septembru boriti za titulu svetskog prvaka u super srednjoj kategoriji, u verziji WBC. Protivnik će mu biti Entoni Direl.

Popović je kazao da je odmah potpisao ugovor i da ga nije ni pročitao.

Povezana vest:  Abraham pobedio Štiglica i osvojio naslov

-Ne znam ni šta piše u njemu. Mi ovde nemamo ništa. Nikakve uslove. Nismo imali novca za visinske pripreme, za sparing partnere, za sale, bukvalno smo sami na planeti, a onda se pojavi ‘Golden boj’. To je kao blagoslov – rekao je Popović.

Sjekloću će Golden boj promovisati u sledeće dve godine i pet mečeva. Popović je kazao i da se ne brine ako Direl eventualno odustane od borbe, jer ima pisano rešenje od WBC-a da će se Sjekloća boriti za titulu, a uz to iza njega stoji Golden boj.

Povezana vest:  Hukić: Pobeda za sve na Balkanu

-Svi bismo, naravno, najviše voleli da Nikola pobedi i postane šampion, ali je pre svega važno da boksuje dobro. Ja sam njemu rekao ranije da nijedan drugi bokser nije njegov najveći protivnik, već je on sam sebi najveći rival – objasnio je njegov menadžer.

Popović je kazao da očekuje da će se u sledeće dve nedelje tačno znati mesto i datum meča.