kotevski_rovcanin_i_dizel

Profi kamp Bali Balkan boksing  uz Miljana Rovčanina

 

Mladi srpski profesionalni bokser 18- godišnji Miljan Rovčanin (kruzer kategorija) član Profi kampa Bali Balkan boksing, boksovaće drugi profesonalni meč u karijeri 19. maja u Hali sportova u Novom Beogradu na reviji koju organizuje Profi kamp Čip, saopšteno je na konferenciji za medije u hotelu Bali Paradizo u zemunskom naselju Altina. Na reviji će učestvovati i braća Nikola i Stefan Stevanović kao i još neki talentovani srpski bokseri.

– Pripreme za ovaj događaj smo počeli i vredno radom sa mojim trenerima  Radoslavom  Milutinovićem i Svetislavom Nikolićem – rekao je Miljan Rovačnin koji je nedavno prekidom u drugoj rundi u meču u Beogradu upisao prvu profi pobedu posle devet trijufma u amaterskom boksu.- Znam da je u profesionalnom boksu uspeh moguće ostvariti samo radom, redom i disciplinom i spreman sam na svako odricanje. Moj idol je Vladimir Kličko, i on je, kao i ja , visok za svoju kategoriju.

Povezana vest:  Bokseri Srbije idu u Dubai na pripreme i meč

Trener Radosav Milutinović  je  naglasio da Rovčanin ima sve predispozicije da uspe u  svetu profesionalnog boksa, ali:

– Talenat, volja i fizički kvaliteti nisu dovoljni. Mora mnogo da radi i da uči. Pred njime je sjajna karijera ali samo ako bude uporan i disciplinovan. U ovom poslu nema prečica…

Menadžer Miljana Rovačanina Nenad Vasiljević, u estradnim krugovima poznatiji ka Neša Dizel takođe smatra da  treba imati strpljenja:

– Ovo nije poduhvat za godinu dana, okupili smo se oko projekta koji za pet, pa čak i deset godina mora da dovede jednog srpskog boskera do svetskog profesionalnog vrha. Potrebno je strpljenje,  rad i kvalitetna stručni štab, ali i finansijska sredstva i zbog toga pozivam sve ljubitelje boksa da nam se priključe i da pomognemo jednom izuzetno talentovanom sportisti da ispuni svoje, ali i naše snove.

Povezana vest:  Maurisio Sulejman novi predsednik WBC-a

Ljubiša Ignjatović iz profi kampa Čip,  nije štedeo komplimente  za Miljana Rovčanina:

– U pitanju je jedan od naših najvećih talenata. Veoma je važno što je počeo u pravim godinama, a još je važnije da je oko sebe okupio ljude koji znaju šta je profi boks, odlične stručnjake i sjajnog menadžera. Tu je i veoma važna podrška porodice i  naravno prof kampa Bali Balkan boksing u koji su uključeni i izuzetni sportski radnici, među njima i  potpredsednik Borislav Šutović  i Dušan Rovčanin vlasnki hotela Bali Paradizo. Ne bojimo se što će se naša revija boriti za gledanost sa finalom Lige šampiona. Profi boks ima svoju odanu publiku, nadamo se da će i uz Rovčanina biti dosta najvijača, a  direktan prenos meča Nikole Stevanovića počeće u 10,30 časova na Sport klubu, a potom u odloženom prenosu i ostale borbe.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU, Tuča i van ringa - sudiji Jakovljeviću devet kopči, udaren i trener Savić!

Ostala je tajna bar do 19. maja koji će nadimak odabrati Miljan Rovčanin:

– Na njemu je da ga izabere i bolje je da sam to uradi nego da ga „krste“  stranci – našalio se Nenad Vasiljević.- Već na reviji 19. maja znaćemo šta je odlučio.

kzn_bali