lucian-bute

MEČ ZA IBF POJAS

Karl Froč demolirao Lusiana Butea

 

U engleskom gradu Notingemu, u meču za IBF pojas prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji sastali su se, branilac pojasa Rumun Lučijan Bute i Karl „Kobra“ Froč a slavio je Froč. Englezu je ovo bila 29 pobeda a 21 meč koji je završio nokautom dok je Rumun osetio prvi poraz u profi karijeri – 30 pobeda (24KO).

Povezana vest:  Američki veteran Hopkins odbranio titulu

Dugo najavljivana borba dvojice odličnih majstora rtinga završila se prevremeno, tačnije u petoj rundi ali se već od treće deonice meča videlo da će Englez preoteti pojas Rumunu. Pored ovog pojasa Froč kući ima još dva pojasa i to titulu WBC koju je osvojio u duelu sa Arturom Abrahamom i WBA Super World pojas koji je preoteo Andreu Vordu.

Posle teškog poraza zbog koga je čak završio i u bolnici, Bute je rekao da je siguran da ima snage da ide dalje i da nije utučen posle poraza.
Rumunski bokser je osvojio svetsku titulu 2007.godine nakon što je pobedio nokautom Kolumbijanca Alehandra Berioa i od tada je odbranio devet puta.
Deveti put je Bute odbranio svetsku titulu u supersrednjoj kategoriji u verziji IBF u susretu sa Jamančaninom Glenom Džonsonom.
Rumunski bokser je ušao u profesionalni boks 2003. godine kada je potpisao ugovor sa kanadskim klubom Interbox. On živi u Montrealu, a trener mu je Stefan Laruš (Stephane Larouće).
Navijači iz Rumunije i Kanade bili su noćas u Notingemu uz Lučijana Bute.

 

Povezana vest:  Prašović iz Beograda otišao u London po svetsku titulu!