pakjao_bredli

MEČ ZA WBO POJAS

Tim Bredli novi šampion, sudije ukrale pobedu Pakjau

 

U Las Vegasu je održan bokserski spektakl aovaj meč će ostati upamćem po pobedi Timotija Bredlija u duelu sa Meni Pakjaom u meču za WBO prvaka. Ono što su videli, gotovo, svi bokserski stručnjaci, treneri ali I bivši i sadašnji bokseri Pakjao je trebalo da odbrani titulu ali torjica sudija to nisu videli…

Momak sa Filipina bio je odličan tokom celog meča, mada je u poslednje dve, tri runde posustao ali je i tada bio bolji bokser u ringu, napadao čisto i pogađao Bredlija. Statistika je pokazala da je Pakjao imao 94 čista udarca ali to nije bilo dovoljno, očigledno, da dodeli pobedu Pakjau.

Povezana vest:  Ko je Ante Bilić, prvak Evrope u WBO!

Amerikanac Timoti Bredli je ovom pobedom ostao neporažen u profi karijeri I sada ima 29 pobeda (12KO). Posle poluvelter kategorije u kojoj je bio vlasnik dva pojasa – WBO i WBC, sada se okitio i titulom WBC prvaka sveta u velter kategoriji a to su mu omogućile sudije C.J. Ros i Duane Ford koji su bodovali 115:113 za njega dok je Džeri Rot bio za Pakjaa (115:113).

Povezana vest:  PRIPREME BOKSERA NA KOPAONIKU, Nastavljaju se pripreme Orlova

Meni Pakjao je upisao četvrti poraz u karijeri od 60 mečeva, ima 54 pobede (38KO), 4 poraza i dva nerešena meča.

Posle meča Filipinac je bio kratak a nije ostao imun ni na suđenje.

-Dao sam najbolje od sebe ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Bredli me čak nije ni povredio a većina njegovih udaraca pogađalo je moje rame. Ne znam šta se dogodilo sa sudijskim bodovanjem ali nemam problema sa time jer ću biti spreman za revanš – rekao je Pakjao, popularno Pak Man.

Povezana vest:  Piperski trijumfovao u Podgorici!