nikola_stevanovic_kzn_marakana

MEČ ZA PRVAKA SVETA U IBF

Stevanović: Spreman sam za meč, želim titulu prvaka sveta!

 

Pres sala Sportskog društva Crvena zvezda bila je mala za sve koji su hteli da prisustvuju konferenciji za medije koju su organizovali predstavnici bokserskog kampa ČIP i Televizija B 92. Jedan od razloga okupljanja bilo je priznanje Stevanoviću za borbu godine (2011) u IBF verziji protiv Italijana Stefana Kastelučija.

Naime, Nikola Džoni Stevanović (22-1-1, 8 KO), interkontinentalni IBF prvak u polusrednjoj kategoriji (69,853kg) prvi je na listi izazivača svetskom prvaku, Amerikancu Kornelijusu Bandrejdžu. Još uvek se priča o meču Stevanovića i Ajouba Nefzija koji je organizovan pod svodovima novobeogradske Hale sportova a taj duel dvojice majstora pesničenja proglašen je, od strane bokserskih znalaca, za najbolju borbu u poslednje dve decenije na ovim prostorima.

Povezana vest:  Vitalij Kličko demantovao da završava karijeru

– Što se tiče Nikole i mene, njegovog menadžera i trenera, sve smo učinili što je u našoj moći da dosegnemo ovaj nivo – rekao je Ljubiša Ignjatović. – Sada, nije sve u našim rukama…

Nikola je izborio poziciju u IBF, tačnije samo ju je potvrdio jer se njegov kvalitet odavno zna, ali, da bi se organizovao meč za svetsku krunu, potreban je novac. Bandrejdž uskoro brani titulu protiv zemljaka Korija Spinksa, i pobednik, može, ali ne mora odmah da brani tron protiv Stevanovića.

Povezana vest:  Zlatna medalja Vladimira Klička prodata za milion dolara

– Nikoli je potreban meč gde bi pobedom stekao status obaveznog izazivača svetskom prvaku. Međutim, nemamo novac za organizaciju tog meča. Očekujemo pomoć države. Obratićemo se nadležnim institucijama. Nikola je postao jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije, red je da mu to ovo društvo prizna i stane uz njega na putu do svetske titule – veli Ignjatović.

Povezana vest:  U SUSRET 49. MEĐUNARODNOM TURNIRU „BEOGRADSKI POBEDNIK“, U četvrtak počinje Pobednik

Nikola Stevanović je rekao da mu je drago da po drugi put dobijeno priznanje od IBF, da meč protiv Italijana Stefana Kastelučija bude proglašen najboljim u 2011, kad je reč o interkontinentalnim titulama.

– Najteža pobeda u karijeri bila mi je prošlog meseca protiv Tunižanina Ajuba Nefzija. Odmorio sam se, treniram, trčim i dižem tegove. Čekam novi meč i priliku da boksujem za prvaka sveta – rekao je Nikola Stevanović.

stevanovic_i_cupa_kzn_marakana