drenovak_i_sipi_kardif

PRIPREME DRENOVAKA U KARDIFU ZA OI

Milić: Ishrana je loša ali se Aleksandar oseća odlično!

 

Posle 12 godina na Igrama će se ponovo naći srpski bokser. Aleksandar drenovak je na svetskom prvenstvu overio normu za Igre. Upravo je momak iz Vrnjačke banje, zajedno sa trenerom reprezentacije otputovao u Kardif na završne pripreme za Igre a tako je postao i prvi srpski sportista koji se našao na Ostrvu.

Milić i Drenovak se u Britaniji nalaze već pet dana a impresije prenosi Milić.

-Posle pet odrađenih dana u Kardifu, gde sa još 40-toricom boksera, uglavnom iz  Azije, Afrike, Latinske Amerike i Okeanije pripremamo za početak Olimpijskih igrama u Londonu. Iz Evrope se u kampu nalaze sa Aleksandar Drenovak kao i dvojica Litvanskih boksera. Za sada je sve u redu.Treniramo dva puta dnevno, uglavnom po mom planu i programu, a saradnja sa rukovodiocima kampa i ostalim učesnicima ovde u Kardifu je dosta dobra, rekao bih bez ikakvih problema – prve su impresije Miodraga Milića.

Povezana vest:  55. MEČ ŠAMPIONA, Branimir Stanković brani čast Srbije

-Što se Aleksandra tiče on je u odličnom stanju, kako fizičkom, tako i psihološki. Povreda skočnog zgloba zadobijena na Prvenstvu Srbije u Smederevskoj Palanci je definitivno iza njega i on za sada sve ono što tražim od njega bez pogovora izvršava. Akcenat rada u prvih pet dana, a tako će biti i narednih 10 je stavljen naravno na sparing, kako slobodan tako i uslovni na kojima je najlakše, a i najbolje uvežbati određene taktičko tehničke varijante, ali i otkloniti određene, uočene felere.

Sparing nije samo na rečima.

-Do sada smo odsparingovali već 19 rundi, 10 uslovnog i devet slobodnog sparinga, uglavnom sa bokserima srednje kategorije a to su takmičari iz Tadžikistana – Sobirdžon Nazarov i iz Turkmenistana Nuzaret Pazzijev. Oni su na azijskom kvalifikacionom turniru zauzeli drugo, odnosno treće mesto i na taj način stigli do olimpijske vize za London. Pored njih dvojice Aca je jedan sparing imao i sa Litvancem Egidusom Kavalauskasom, koji je do olimpijske kvalifikacije stigao kao i Aleksandar na SP u Baku. On će u Londonu nastupiti u velter kategoriji. Sa svom trojicom Aleksandar s lakoćom izlazi na kraj, i za sada ga je zaista milina gledati u ringu. Inače ovde su kao što sam rekao bokseri uglavnom iz vanevropskih država, i nema tako poznatih i trofejnih takmičara, izuzev Anvara Junusova 56kg iz Tadžikistana koji je u Baku bio treći. Uz njega treba pomenuti još Jakhona Kurbanova kome će ovo biti drugo učešće. Na OI u Pekingu je imao dve pobede a u svom drugom meču pobedio je i Hrvata Marija Šivoliju.

Povezana vest:  Bute sedmi put odbranio svetsku titulu

O vremenskim uslovima a i samom kampu Milić kaže.

-Ovde je vreme više jesenje nego letnje. Kiša gotovo da i nije stala od našeg dolaska, a temperatura se kreće između 10 i 15 stepeni celzijusa. Inače sam kamp je smešten u nacionalnom velškom institurtu za sport i sve što nam je potrebno za rad, od sprava i rekvizita nam je dostupno. Na raspolaganju su nam dve dvorane u koje su smeštena četiri ringa i 15 različitih sprava, tako da i pored toga što nas je puno ne pravi se neka prevelika gužva.

Povezana vest:  Pobede Sjekloće i Zlatičanina i Rovčanina u Budvi

Nije sve bez problema na OStrvu.

-Ono što je za sada, možda, najveći problem, sa mogućnošću da postane još i veći ali i da dovede u pitanje ceo projekat je činjenica da je ishrana potpuno neadekvatna i da zbog toga već sada imamo veliki problem. Naime zbog nekvalitetne i količinski nedovoljjne ishrane Aca je već pao ispod 73 kilograma, što je svakako veliki. Ostali takmičari koji ocigledno za bolje i ne znaju ali i koji uglavnom imaju po pet do šest kilograma više od dozvoljene težine za sada ne prave nikave problem, niti prigovaraju. Poslao sam kancelariji dopis i obavestio v.d gen.sek Miladina Vasojevića o ovom problemu i verujem da ćemo u narednih nekoliko dana i ovaj problem, kao i sve do sada uspešno prevazići – rekao je Milić.