bogdan_mitic

MEČ ZA WBC BALTIK

Bogdan Mitić napada pojas u Budvi

 

Srpski bokser Bogdan Mitić posle poraza u martu, u Rusiji, i meču za WBC prvaka Sveslovenskih zemalja (CISBB) napada novi pojas. Ovoga puta će Mitić, 24. jula u Budvi, pokušati da se domogne WBC pojasa za prvaka Baltika u velter kategoriji. Do sada je momak iz Beograda odradio 21 meč od čega ima 17 pobeda (10KO) i tri poraza (2KO) a ovoga puta će mu protivnik biti još jedan Rus – Konstantin Ponomarev.

Ponomarev je devet godina mlađi od Mitića (rođen 1992) i ima upisanih 15 pobeda (7KO). Poslednji meč Rus je imao 31. maja kada je na poene (8 rundi) pobedio Marata Kuzeva (19,5,1). Inače ovo će Rusu biti prvi meč van domovine a s obzirom da će boksovati u Budvi očekuje se da će imati podršku velikog broja ruskih turista ali i Rusa koji žive u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Povezana vest:  Borovčanin u bolnici zbog korona virusa

Mitić je poznat srpskoj javnosti kao fajter koji se nikada ne predaj tako da će i ovaj meč sa mlađanim protivnikom biti odličan. Podsećanja radi Mitić je prvi profi meč imao 19. juna 2004 kada je na poene pobedio Dimitrua Razvana ali jedan od njegovih najboljih mečeva bio je duel sa Joel Mayo, poznatijim kao El Indio. Njih dvojica su se sastali 10. aprila 2005 a Mitić je slavio na poene u tom meču posle šest rundi.

Povezana vest:  Rasel pobedio Gonzalesa za titulu u pero kategoriji

Ipak, što se mečeva za titulu tiče Mitić je tri puta, do sada, pokušavao da stigne do jednog od njih i sva tri puta je gubio. Prvi put je boksovao sa Emanuelom Dela Rosom u Italiji (8. jun 2007) i to je bio duel za WBC prvaka Mediterana. 4. Oktobra 2009 Mitić je pesničio sa Aleksejom Evčenkom i izgubio je nokautom u devetoj rundi u duelu za EBU EE. U poslednjem pokušaju da stigne do pojasa (3. mart 2012) Mitić je izgubio od Rusa Antona Novikova predajom u osmoj rundi.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU, Čarnok iz Vrbasa najbolji u uzrastu pionira

Sada, pet meseci kasnije, ponovo – uslovno u inostranstvu, Mitić želi da stigne do prvog pojasa u karijeri, četvrti put i opet će imati težak zadatak ali su u njegovom stručnom štabu sigurni u pobedu momka iz Beograda.

Naravno, u glavnim ulogama u Budvi 24. jula biće bokseri iz Crne Gore Dejan Zlatičanin i Nikola Sjekloća. Sjekloća će imati meč za rejting sa Francuzom Hadilahom Mouhamadijem dok će Zlatičanin brani pojas WBC Internacional u duelu sa Bahrom Pajzovim iz Uzbekistana.