micko_zizic_kosutnjak_trening

Mićko Žižić u septembru protiv Tiama

 

Crnogorski bokser Milorad Mićko Žižić boriće se 22. septembra u Nikšiću protiv Senegalca sa francuskom licencom Mamadu Tiama, saopštili su organizatori meča. Borba će biti održana u okviru profesionalne bokserske revije Noć šampiona, a planirana je da traje osam rundi po tri minuta. Žižiću će to biti sedmi meč na profesionalnom ringu, a do sada je ostvario maksimalan učinak.

Tiam je mnogo iskusniji, a kao profesionalac ima 49 pobeda, od kojih je 46 dobio nokautom. On ima i deset poraza, od kojih jedan od Predraga Radoševića, sredinom decembra 2008. godine u Sarajevu. Senegalac, koji ima 40 godina, pet puta je branio titulu prvaka Evrope, a dva puta borio se za titulu prvaka sveta.

Žižic je kazao da se raduje što će se ponovo botiti u Crnoj Gori i pred svojim sugrađanima.

Povezana vest:  Boško Draškovic sutra protiv borca iz Nikaragve

-Već mesec radim na podizanju forme za ovaj meč, a još 15 dana biću na visinskim pripremama na Žabljaku. Nakon toga putujem za Zagreb i Zadar na brušenje forme – rekao je Žižić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da ne voli da priča van ringa i obećava pobede i nokaute.

-Sve što znam pokazaću u ringu. Drago mi je što Tiam dolazi sa pobedničkim ambicijama, to garantuje dobar meč i pravu mušku borbu. Obećavam da ću prihvatiti njegov fajterski stil borbe – kazao je Žižić.

On je, zamoljen da uporedi Jusufa Dumbiju kojeg je krajem marta pobedio i Tiama, kazao da su to borci sa različitim stilovima.

Povezana vest:  Odložena Vanredna skupština Bokserskog saveza za 15. novembar?!

-Dumbija je tehničar, sa izuzetno jakim udarcem, dok je Tiam klasični nokauter, sa mnogo više iskustva i kvaliteta od svih boraca sa kojima sam se do sada borio. Ovaj meč je prekretnica moje karijere i sve zavisi od njega – rekao je Žižić.

On je istakao da godine u profesionalnom boksu nisu presudne, podsećajući da od šampiona sveta, od srednje do superteške, nijedan nema ispod 37 godina – od Serda Gabrijela Martineza do Vitalija Klička.

-Borac sa godinama može da izgubi na brzini, ali ne na snazi. Tri meča prošle godine dobio je nokautom i sve je završio pre isteka druge runde. Njegov optimizam me neće poljuljati, ali on za to ima pokrića. Dokazao se na mnogim ringovima sveta, od Pariza do Las Vegasa – kazao je Žižić.

Povezana vest:  1.MEMORIJAL DOBRIVOJE RADANOVIĆ, Rori u čast!

Promoter Veselin Žižic kazao je da će Nikšić biti domaćin profesionalne bokserske revije koja će okupiti vrhunske majstore plemenite veštine.

-Biće četiri uvodne borbe, a prvi put na našim prostorima prestaviće se šampionke u ženskoj konkurenciji za IBF titule. Spektakl je deo tradicionalnih nikšićkih septembraskih svečanosti povodom Dana oslobođenja grada. Nadam se da će Žižić prebroditi najveću prepreku do sada i napraviti veliki korak ka evropskom tronu – rekao je počasni predsednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije.

On je kazao da će manifestacija koštati oko 30 hiljada eura.

Revija će biti održana u organizaciji Crnogorske profesionalne bokserske federacije i nikšićkog bokserskog kluba Gong.