branimir_stankovicPOČINJE 48. TURNIR „BEOGRADSKI POBEDNIK

Četiri grada dočekuju pesničare

 

Jedan oid najstarijih evropskih turnira u olimpijskom, amaterskom boksu počinje sutra. 48. Međunarodni seniorski bokseri turnir „Beogradski pobednik“ počinje sutra i traje do subote. Ring će biti postavljen u četiri grada.

Četvrtfinalni mečevi na programu su sutra uveče u hali JASSA u Jagodini dok će u petak uveče polufinalni mečevi biti oganizovani u dva grada – Čačku i Kragujevcu. Finale prestižnog bokserskog turnira na programu je u subotu u Hali Pinki u Zemunu. Božidar Tadić, direktor turnira „Beogradski pobednik“ i predsednik BS Beograda, je najavljujući turnir najpre istakao:

– Svi znamo tradiciju turnira. U stara dobra vremena bio je to uz „Strandžet” najjači turnir u Evropi. Ugled koji je nekada imao u Evropskoj i Svetskoj federacija najbolje ilustruje podatak da su mečevi bodovani za dostizanje norme za učešće na Šampionatima planete i Olimpijskim igrama. Poslednjih godina želimo da vratimo ugled turniru, kako organizaciono, tako i kvalitetom borbi. Ove godine očekujemo učešće 10 reprezentacija. Ističem da će Rusi, koji spadaju u jednu od najjačih svetskih velesila boksa, doći u kompletnom sastavu. Kazahstanci, koji su takođe prijavili kompletan sastav, imaju dosta problema sa vizama, i to pokušavamo da rešimo. Pored proširenog sastava selekcije Srbije očekujemo dolazak  reprezentacija Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Nemačke…

Povezana vest:  Mlađi Kličko protiv Čisore 11. decembra

Govoreći o programu turnira Tadić je istakao:

– „Beogradski pobednik” će se održati u četiri grada. Četvrtfinala u „Jasi“ u Jagodini radiće se u četvrtak od 17 časova, a na programu će biti između 20 i 22 meča. Polufinala su u petak u Čačku i Kruševcu, program počinje u 18 časova, a radiće se devet – deset mečeva. Finalni program Beogradskog pobednika održaće se u „Pinkiju“ u Zemunu. Počinje u 19 časova, a pratiće ga svetlosna i zvučna tehnika. Pravdu na turniru deliće srpski internacionalni arbitri, kao i četvorica sudija iz inostranstva. Delegat turnira je Poljak Rogal, a zvanično merenje će se održati u četvrtak u hotelu „Rojal“ u kome su smešteni učesnici, od 8,30 do 10 časova. Pokrovitelji turnira su Gradski sekretarijat za omladinu i sport, Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije – zaključio je Božidar Tadić.

Povezana vest:  52. BEOGRADSKI POBEDNIK, Sve spremno za spektakl u Pinkiju!

Selektor BSS Zoran Manojlović zadovoljan je spremošću boksera a posle uspeha na turniru u Zagrebu bokserski poslenici imaju razloga za to.

– Pripreme na Zlatiboru momci su odradili dobro. Imali smo dobru proveru u Zagrebu i spremni dočekujemo početak takmičenja na Pobedniku.  Takmičićemo se u proširenom sastavu kako bi što veći broj kandidata za reprezentaciju imalo prilike da proveri formu i nametne se. Od takmičara od kojih se može očekivati uspeh svakako se izdvajaju prošlogodišnji osvajač Beogradskog pobednika Branimir Stanković (57kg), potom Ljubomir Marjanović (60kg) koji je nedavno na turniru u Zagrebu osvojio zlatnu medalju, inače kapiten reprezentacije. Tu su i Zoran Mitrović (69kg),  Aleksandar Drenovak i Nikola Jovanović (75kg), kao i superteškaši Goran Despotović i Milutin Stanković (+91kg). Očekujem da će se predstaviti u dobrom svetlu i pokazati da su na pravom putu da na Evropskom prvenstvu u Moskvi u junu ostvare zapažene rezultate – rekao je Manojlović.

Povezana vest:  Mejveder u maju boksuje protiv Majdane

Prema rečima organizatora karte za finale u hramu zemunskog sporta u prodaji će biti od sutra. Cena će biti 100 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen deci bez roditeljskog staranja.