aleksandar_drenovak_poz_kosutnjak_sep_2011

Drenovak: Zasluženo sam izgubio, ali nisam nezadovoljan

 

Jedini srpski olimpijski bokser Aleksandar Drenovak rekao je večeras da je zasluženo ispao, ali da nije nezadovoljan svojim nastupom na Igrama u Londonu, na kojima je ispao u osmini finala od Turčina Adema Kiličija.

-Ušao sam malo stegnutije u meč i bio sporiji, a on je to iskoristio i dobio je sa tri razlike, a to menja mnogo toga. Ne mogu sebi da zamerim da sam hteo još neki put da ga udarim, a nisam. Znao sam da mi treba nokaut, pa sam u poslednjoj rundi jurio i nije da ga nisam dobro potkačio par puta, ali on je sve izdržao muški i stoički i zasluženo pobedio – rekao je Drenovak posle poraza 11:20.

Povezana vest:  Napeto na merenju boksera!

Drenovak je u prvom kolu pobedio Ekvadorca Marija Delgada Suareza, a za to je kazao da mu mnogo znači.

-Mogu da kažem da nisam samo bio učesnik, došao i otišao. Zabeležio sam tu pobedu, a to na Igrama ne može da se opiše, to mora da se doživi i mogu slobodno da kažem da mi je to jedan od najlepših osećaja u životu – rekao je Drenovak.

Povezana vest:  Kan i Alvares boksuju 7. maja u Las Vegasu

On je dodao i da nema problema da održava kilažu, pošto je prirodno lakši od dozvoljenih 75 za srednju, ali da bi mu više odgovarala nekadašnja polusrednja (ukinuta pre dva olimpijska ciklusa), jer je sada malo slabiji u odnosu na protivnike.

Drenovak je kazao da ne zna šta će dalje raditi.

-Ne znam šta dalje, stvarno. Samo idem malo da odmorim, nisam bio na odmoru tri godine, a na pripremama sam od januara. Sigurno neću završavati karijeru, verovatno ćemo ići u Svetsku ligu – kazao je on.

Povezana vest:  POLUFINALE 54. MEČA ŠAMPIONA, Kovačević, Nikolić i Despotović blistali

Novinare je zanimalo da li je možda razmišljao o prelasku u profesionalce, ali je srpski reprezentativac kazao da je to malo verovatna opcija.

-Razmišljao sam i o tome, ali to mi je na poslednjem mestu. Da budem iskren, profesionalni boks je kod nas sprdnja. Ako bih i išao u to, tražio bih menadžera iz inostranstva, a to je teško bez velikih rezultata – rekao je Drenovak.