Micko_Zizic_cg_mec

Žižić u subotu protiv Tiama, Jovo Pudar protiv Zumbana

Crnogorski bokser Milorad Žižić boriće se u subotu u Nikšiću protiv Senegalca sa francuskom licencom Mamadu Tiama, saopštili su organizatori meča. Borba će biti održana u okviru profesionalne bokserske revije Noć šampiona, a planirano je da traje osam rundi po tri minuta. 
Žižiću će to biti sedmi meč na profesionalnom ringu, a do sada je ostvario maksimalan učinak. Tiam je mnogo iskusniji, a kao profesionalac ima 49 pobeda, od kojih je 46 dobio nokautom. Ima i 10 poraza, od kojih jedan od Predraga Radoševića, sredinom decembra 2008. u Sarajevu. 
Senegalac, koji ima 40 godina, pet puta je branio titulu prvaka Evrope, a dva puta se borio za titulu prvaka sveta. Žižić je kazao da je je spreman i za 12, a ne za osam rundi. 
-Pripremao sam se dve nedelje na Žabljaku i tri u Zagrebu, gde sam imao odlične sparing partnere. Ne obećavam ništa, osim da ću ostaviti srce u ringu i dati sve od sebe da pobedim Tiama – rekao je Žižić.
On je u ponedeljak doputovao iz Zagreba gdje je sparingovao sa Stjepanom Božićem, Vedranom Akrapom i Vasilom Klisom.
-Pobedom bi za korak bio bliži internacionalnoj tituli verzije WBC – rekao je Žižić. 
Organizator je, osim meča izmedu Žižića i Tiama, predvideo i četiri uvodne borbe, od kojih je jedna u ženskom boksu. U uvodnim borbama rivali će biti Petar Živković iz Srbije i Mađar Imre Simon, Hrvat Ivica Bačurin i mađarski bokser Atila Makula, kao i Hrvatica Ivana Habazin i Suzana Radovanović iz Srbije. 
U glavodnoj uvodnoj borbi sastaće se Jovo Pudar iz Srbije i Brazilac Rafaelo Zumbano.
Najavljeno je da ce manifestaciju iz Nikšića, koja će početi u 20 sati, direktno prenositi Televizija Crne Gore. Glavna borba večeri, između Žižića i Tiama, očekuje se oko 21 sat i 30 minuta.

Povezana vest:  Poznati bokser Džoni Tapia pronađen mrtav