borovcanin_kzn_mega
Nenad Borovčanin završio boksersku karijeru

Srpski bokser i šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO Nenad Borovčanin saopštio je danas da je odlučio da završi profesionalnu karijeru.
-Zadovoljstvo je bilo boksovati svih ovih godina za Srbiju koju volim. Boks se ne igra, boks se boksuje i zato sam ponosan što je ovaj sport probudio i izgradio u meni viteške osobine. Biti bokser ne znači samo takmičenje i bavljenje sportom. To je stil života, stalno nadmetanje sa samim sobom, pomeranje sopstvenih granica, borba sa svojim strahovima i hrabrostima, gledanje protivnika direktno u zenicu oka na sredini ringa – naveo je Borovčanin.
On je dodao da je uvek boksovao iz ljubavi i da sada želi da se u potpunosti posveti obavljanju funkcije državnog sekretara za omladinu.
-Potrudiću se da omladina ponovo bude u prvom planu i povede ovu zemlju u svetliju budućnost. Smatraću da sam uspeo na novom zadatku ako interesovanja naše omladine postanu porodica, obrazovanje, sport i kultura. To bi onda bio karakter buduće Srbije –  zaključio je poznati bokser.
Borovčanin je rođen 1979. godine, a u profesionalnoj bokserskoj karijeri zabeležio je pobede na svih 30 mečeva koje je imao.

Povezana vest:  Somborcima šampionski trofej Bokserske lige Srbije 2023.