vladimir_klicko_i_derek_cizora (1)

Vladimir Kličko odbranio titulu svetskog prvaka 13. put zaredom
 
Vladimir Kličko i dalje je neprikosnoveni kralj boksa u teškoj kategoriji u kojoj je večeras odbranio titulu svetskog prvaka 13. put zaredom. Njegov izazivač Mariusz Wach nije useo u svojoj nameri, ali je pokazao neverovatnu volju i ustrajnost. Naime, Ukrajinac ga je 12 rundi nemilosrdno i žestoko udarao aperkatima i direktima, međutim Poljak je odbio da padne te je pošteno namučio prvaka.
Spektakl u Hamburgu započeo je pojavom Sylvestera Stallonea, zbog kojeg je oko 15 hiljada Nemaca okupljenih u dvorani u Hamburgu jednostavno podivljalo. Sly je zajedno s Michaelom Bufferom najavio borbu, a nakon standardne procedure Wach je krenuo po iznenađenje protiv Klička.
Već od prve sekunde meča, Wach je krenuo agresivno, ali je naleteo na još agresivnijeg Klička koji se fantastično kretao i koji je dominirao ringom. Bilo kako bilo, Kličko je „šamarao“ svog izazivača sve do pete runde kada je Wach s nekoliko snažnih udaraca uzdrmao prvaka. Ali, ubrzo nakon toga stigla je osveta. Kličko je od pete pa sve do poslednje runde izudarao Poljaka, koji je jednostavno odbio pasti i predati se.
Wach je u nekoliko navrata useoo da udari svog protivnika, ali njegov glavni zadatak je bio preživeti do 12. runde što je na kraju i uspeo. Ipak, Ukrajinac je ostao svetski prvak u četiri verzije, dok je Wach upisao svoj prvi poraz u 28 mečeva.

 

Povezana vest:  VALUEV ŽELI $4.000.000 a ne 1.000.000, Don King: Podela dobiti 60:40