sjekloca_i_baka_radnicki

MEČ ZA WBC PRVAKA SVETA

Sjekloća lakše povređen, Andre Vard pauzira godinu dana

 

Nikola Sjekloća bokser iz Crne Gore koji je član Crvene zvezde Ginis iskernuo je skočni zglob na treningu u Beogradu a posle pregleda ustanovljeno je da je povreda lakša tako da će za par dana Sjekloća ponovo biti u trenažnom procesu. Podsećanja radi Sjekloća se sprema za meč u Americi gde bi trebalo da boksuje eliminacioni meč za izazivača a cilj je borba protiv Andrea Varda i meč za prvaka sveta u WBC verziji.

Izgleda da Amerikanac Andre Vard neće imati prilike da se sastane ni sa jednim bokserom jer je povredio rame a posle pregleda ustanovljeno je da će morati da pauzira više od šest meseci a tek onda da krene sa treninzima što bi ga udaljilo sa ringa na oko godinu dana.

Povezana vest:  Ivander Holifild: Neću odustati od boksa dok ne ujedinim titule

– Nikola Sjekloća je imao peh na treningu i povredio je skočni zglob koji je dosta otekao. Bili smo na ultrazvuku i rengenu, tetive nisu pukle, a takođe nema nikakvog loma kostiju. U pitanju je jače istegnuće, dva puta dnevno idemo na terapije i očekujemo da počnemo sa sparingom od srede – rekao je Popović.

prema poslednjim informacijama meč u Americi za prvaka sveta je pod znakom pitanja jer se Andre Vard povredio.

– Objavljeno je da Andre Vard mora da ide na operaciju desnog ramena koje je povredio na sparingu u novembru. Zato je i meč sa Pavlikom odložen sa 26.januara na 6. mart sledeće godine. Ipak, povreda je, kako saznajemo, teža nego što se mislilo i meć sa Pavlikom je otkazan, a Vard će se operisati – prve su reči Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće.

Povezana vest:  Aleksander i Kotelnik ugovorili borbu

Šta to znači za Nikolu Sjekloću?

– To znaci da Vard neće boksovati minimum 6 meseci i neće moci da brani titulu. Zato sam poslao zvanični dopis u sedište WBC-a da eliminacioni meč Nikola Sjekloća i Sakio Bika bude za WBC upražnjenu titulu sa obavezom da pobednik boksuje sa Vardom kad se oporavi. Takođe sam naveo da možemo da boksujemo za titulu sa bilo kojim bokserom ukoliko WBC ne prihvati Biku. Sakio Bika je pao sa drugog na peto mesto WBC rang liste, boksuje eliminacije sa Nikolom jer je taj meč izglasan od strane Borda WBC još u novembru kad je Bika bio drugi nalisti WBC. U koliko WBC ne odobri Biku, boksovali bi sa sadašnjim drugoplasiranim a to je Edvin Rodrigezom za upraznjenu WBC titulu – veli Popović.

Povezana vest:  GRAND BOXING NIGHT, Borovčanin spreman za novu pobedu

Kada će biti poznato sa kim će Nikola boksovati?

– Po slanju mejla u roku od sat vremena sam dobio odgovor od Don Hose Sulejmana prvog čoveka WBC da je na Božićnom odmoru do 2. januara i tada će ispitati situaciju sa Vardom. Sulejman mi je napisao da će Bord WBC glasati da meč Sjekloca – Bika bude za upražnjenu WBC titulu. Ako većina članova Borda glasa pozitivno onda ćemo boksovati za titulu prvaka sveta 9. ili 16. februara. Ako glasanje bude negativno, što se retko dešava, Sjekloća će čekati drugog protivnika, a broj dva izazivača na listi je Edvin Rodrigez a slede Rumun Lučian Bute, Džejms Degale, Bika – rekao je na kraju Popović.