luka sjekloca baka

Sjekloća očekuje pobedu protiv Bike

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je danas da očekuje težak meč protiv Australijanca Sakia Bike, za titulu privremenog prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji verzije WBC, ali da očekuje pobedu. 
-Ovoga puta sam najbolje radio i dobro sam se pripremio, zdrav sam I spreman da pružim maksimum. Očekujem da pobedim – rekao je Sjekloća na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Nikola Sjekloća će 16. februara u Atlantik sitiju boksovati protiv Australijanca poreklom iz Kameruna Sakia Bike meč za titulu privremenog svetskog šampiona u WBC verziji. Sjekloća je u profesionalnoj karijeri boksovao 25 mečeva i ostvario sve pobede, od kojih sedam nokautom. Bika je boksovao na 37 mečeva I zabeležio 30 pobeda, 21 nokautom, a pretrpeo je pet poraza i imao dve nerešene borbe. 
Crnogorski bokser rekao je da nije imao problema tokom priprema za predstojeći meč, pošto je potpisao ugovor sa promoterskom kućom „Golden boj“. 
-U prošlosti smo imali problema sa pripremama, ali to sada nije bio slučaj, jer sam potpisao za ‘Golden boj’ i imali smo obezbeđena finansijska sredstva. Pripreme za ovaj meč se razlikuju od ostalih pošto se borim za svetsku titulu – rekao je Sjekloća. 
Trener crnogorskog boksera Milivoje Bašić rekao je da će se tokom meča sudariti dva stila boksovanja – „umni i fajterski“. 
-O Sjekloćinim kvalitetima je suvišno govoriti. Nikad u životu nije bio spremniji. Bika je ‘fajter’, a Sjekloća više boksuje mozgom. Očekuje nas kvalitetan meč i nadam se najboljem – rekao je Bašić. 
Pobednik tog meča boksovaće za titulu svetskog šampiona u supersrednjoj kategoriji u WBC verziji 25. maja protiv Andrea Vorda. Sjekloća je prvi na listi izazivača WBC verzije, a Bika na drugom mestu. 
Meč organizuje promoterska kuća „Golden boj“, a prenosiće ga kablovska televizija Ejč-Bi-O (HBO). Cene ulaznica su od 25 do 250 dolara. Sjekloća i njegovi saradnici sutra ujutro putuju za SAD. 

Povezana vest:  Valujev mora na operaciju ramena