nikola sjekloca novi sad
MEČ ZA WBC ELIMINATOR
Nikola Sjekloća i Sakio Bika na skeneru!
 
Nikola Sjekloća, momak iz Crne Gore, član beogradskog profi kampa Crvena zvezda Ginis otputovao je za Sjedinjene Američke Države gde će 16. februara stati u gard Saiku Biki rodom iz Kameruna. Duel dvojice boksera biće meč za eliminaciju za prvaka sveta u WBC verziji a ring će biti postavljen u Atlantik sitiju i planiran je da traje 12 rundi.
Do sada Sjekloća je odboksovao 25 mečeva od čega ima sedam završenih nokautom a rođen je 1978. Posle odlične karijere u amaterskom boksu i zapaženih rezultata Sjekloća je uspešno debitovao na profi ringu 15. jula 2006. Poslednji meč je imao pred domaćom publikom u Budvi gde je na poene pobedio Hadilaha Mohoumadia (13,1,1). Sem mečeva u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj Sjekloća je dva puta boksovao u inostranstvu i to u Rusiji – Čelebinsk 25. februara 2010. protiv Artema Vikina (8,24,0) i njega je pobedio na poene posle šest rundi ali i u Nemačkoj 15. jula 2011 gde je odbranio pojas Internacionalnog prvaka sveta u WBC verziji a protivnik mu je bio Gevor Koren (31,6,0)
Sakio Bika je rođen u Kameronu i godinu dana je mlađi od Sjekloće. U profi karijeri ima 37 mečeva od čega pet poraza, dva nerešena meča I 30 poeba (21 KO). Poslednja dva poraza imao je, jedan za drugim, 31. jula 2010 (Žan Pol Mendi 28,0,1) i 27. novembra 2010. (Andre Vord 22,0,0).
Poslednji meč Bika je imao 2. juna prošle godine i u borbi za upražnjenu titulu Interkontinentalnog prvaka u WBO i NABF šampiona pobedio Deja Davisa (21,2,1). Bika je bio vlasnik titular kao što su IBO, IBF Pan Pacifik, IBF Australia i Azija, Šampion Australije…
Takođe, Bika je bio suspendovan, od strane Bokserske komisije Kvebeka u junu 2007 na mesec dana a tada je u Kvebeku boksovoao protiv Lusijana Butea eliminacioni meč za IBF prvaka sveta i od Butea izgubio na poene posle 12 rundi.
Sjekloća je sa menadžerom Lukom Popovićem i trenerom Milivojem Bašićem krenuo put SAD u subotu ujutru (9. februar) a u Atlentik Sitiju će ostati do meča. Obojica boksera su članovi profi kampa i promoterske kuće Golden boy tako da će pored njihovog meča na program biti još osam mečeva među kojima će se sastati Adrien Borner – Gavin Ris (WBC prvaka sveta u lakoj), Demetrius Hopkins – Čarls VItaker (USBA titular u lako srednjoj)…
Ovo će posle duže vremena, tog zlatnog bokserskog doba sećaju se stariji, biti da sa ovih prostora – Srbija i Crna Gora boksuje bokser na američkom tlu a 16. februara bokserska javnost neće spavati već će se čekati rezultat iz Atlantik Sitija.
Povezana vest:  Bivši bokser Marijan Beneš povređen u saobraćajnoj nesreći