marko huk afolabi (1)
MEČ ZA WBO POJAS U KRUZER KATEGORIJI
Marko Huk vs Ola Afolabi: Definitivno nema ljubavi između njih!
 
Britanac Ola Afolabi (19-2-4, 9 KOs) rekao je na konferenciji u Berlinu da će se zagrliti i rukovati sa svojim protivnikom Mark Hukom (35-2-1, 25 Kos) posle boravka u Berlinu 8. juna 2013. kada će se u Max- Schmeling Hali ova dva boksera boriti za WBO svetski sampionski pojas. Prva pres konferencija ovog velikog boks spektakla okupila je veliki broj predstavnika medija, koji nakon ovih reči Afolabija nisu ostali ubeđeni u ove reči i u to da će se ova dva boksera zagrliti nakon meča u Berlinu.
Pre nego što je Afolabi pokušao da smiri situaciju, aktuelni WBO kruzer šampion “kapetan Huk” i Interims Titlist (izazivac za svetsku titulu Afolabi) bili su uključeni u žestoke razmene reči. Prvi koji je uputio verbalne udarce je 28-godišnji Nemac.
-Afolabi počinje da me nervira. Pobedio sam ga u decembru 2009. godine. Nakon borbe koju sam imao sa Aleksandrom Povetkinom za krunu u WBA teškoj kategoriji, bilo je teško da pronađem pravu motivaciju za moj revanš sa Afolabijem u maju prošle godine. Međutim, ja verujem da sam zapravo dobio taj meč, iako je ocenjen kao nerešeno. To se neće ponoviti. Ja ću pobediti u mom dvorištu. Nećemo se više igrati mačke i miša. Ovo će biti rat – neću se zaustaviti.
To je bio znak za Afolabija da krene u verbalnu ofanzivu.
-Huk ne bi trebalo da sebe više ikada nazove svetskim šampionom. Po mom mišljenju, on je izgubio u tri navrata. Izgubio je protiv Lebedeva, protiv mene i protiv Arslana. U stanju je da sebe zove samo nemačkim šampionom ili šampionom Berlina – rekao je 33-godišnji Afolabi.
Britanac je izjavio da planira da ponizi Huka pred njegovim navijačima.
-Bio bih spreman da ga pobedim još ovog vikenda
 Zatim se Afolabi okrenuo ka Huku i direktno gledajući ka njemu uputio sledeće reći:
-Svi znaju da sam uvek bio dobar tehničar, ali sada mi je i nivo fizičke spremnosti takođe odličan. Ozbiljno ću te povrediti 8. juna, moraćete u kolicima da ga iznesete posle borbe – rekao je 33- godišnji bokser koji živi u Los Anđelesu.
Očigledno je da postoji ogromna tenzija u vazduhu, delimično zbog duela dva najpopularnija i poštovana trenera nemačkog boksa. Još jednom Ulli Vegner (Hukov trener) i Fric Sdunek (radi sa Afolabijem) će stajati u suprotnim uglovima.
Povezana vest:  Mejveder i Mozli 1. maja u Las Vegasu