marco huck profi boksUgljanin: Država je ponosna zbog titule Muamera Hukića

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin rekao je danas da je cela država ponosna na boskera Muamera Hukića i njegovu titulu svetskog šampiona u kruzer kategoriji.
-Nekada smo gledali Muhameda Alija do rano ujutru, a sad imamo sopstvenog šampiona i svi ga podržavamo. Čestitam mu na uspesima i koristim priliku da mu poklonim knjigu, da ga podseti na rodni Sandžak – rekao je Ugljanin novinarima na prijemu koji je organizovao za Hukića.
Hukić, koji boksuje za Nemačku pod imenom Marko Huk, ponovio je da želi da boksuje u Srbiji i da ponosno ističe svoje poreklo.
-Ne stidim se da kažem da sam Bošnjak iz Sandžaka, iz Srbije, a nisam politički orijentisan. Jedan pametan Nemac mi je rekao da političare ne moraš da voliš, ali da moraš da ih poštuješ – rekao je Hukić.
On bi sredinom septembra u Štutgartu trebao da brani titulu u WBO verziji protiv Firata Arslana, koga je pobedio krajem prošle godine u neizvesnom meču.
-Dosta me je iznenadio, iako mi je trener (Uli Vegner) rekao da je Arslan stariji, da ne moram puno da se spremam i da ću ga lako pobediti. U svom poslednjem meču sa (Olom) Afolabijem, dokazao sam da u mojoj kategoriji, kad se dobro pripremim, niko nema šansu da me pobedi – ocenio je 28-godišnji bokser.
Hukić je naglasio da bi eventualni meč za ujedninjenje titule u kruzer kategoriji bio vrhunski spektakl, ali i da je teško dogovoriti takav duel.
-Ne plašim se nijednog rivala u bilo kojoj kategoriji, a najviše od boksera cenim sebe – rekao je on.
Titulu u WBA verziji drži Giljermo Džons iz Paname, naturalizovani Kubanac koji boksuje za Nemačcku Joan Pablo Hernendez je šampion u IBF-u, dok pojas u verziji WBC pripada Poljaku Kšištofu Vlodarčiku.
Muamer Hukić je ponovo istakao da braća Kličko, uprkos dobroj finansijskoj ponudi, izbegavaju da boksuju protiv njega, a u predstojećem duelu u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Aleksandra Povetkina veće šanse daje izazivaču.
-Biće to sjajan meč u Moskvi, a moj favorit je Povetkin – rekao je Hukić.

Povezana vest:  Amir Kan ne razmišlja o završetku bokserske karijere