aleksandar povetkin merenje

Kličko veruje da će Povetkin odustati od meča

Svetski šampion u teškoj kategoriji ukrajinski bokser Vladimir Kličko veruje da će njegov izazivač Rus Aleksandar Povetkin odustati od zakazanog meča, 5. oktobra u Moskvi.
Kličko je naglasio da mu se čini da će se Povetkin povuću, kao što je to učinio prethodna dva puta.
Tridesetsedmogodišnji Kličko je trebalo prvi put da se sastane sa Povetkinom 2008, ali je Rus povredio ručni zglob na treningu, da bi dve godine kasnije 33. godišnji bokser odustao od najavljene borbe zbog smrti oca.
Sudar boksera u Moskvi odluciće kome će pripasti titula superšampiona u verziji Svetske bokserske asocijacije (WBA). Ukrajinac, kome će najavljen meč biti 24. botrba za titulu svetskog prvaka, rekao je za hamburški „Morgenpost“ da sumnja da će Povetkin i ovoga puta izaći na ring.
-U prošlosti smo se dva puta dogovarali da se borimo i on je oba puta odustao. Sa Povetkinom se nikada ne zna – rekao je Kličko, koji će u Moskvi braniti objedinjenu titulu – u WBO, IBF i IBO verziji.
Ukrajinski bokser je osvojio WBA titulu 2011, pobedivši britanskog boksera Dejvida Heja.
Povetkin, olimpijski šampion iz Atine 2004, u karijeri nije ni jednom pretrpeo poraz, uz 26 pobeda, od kojih 18 nokautom.
Kličko je u karijeri zabležio 60 pobeda, od toga 51 nokautom, tri puta je bio poražen, ali pre skoro deset godina. Pobeda bi mu donela 13,13 miliona evra, a Povetkinu 4,4 miliona.

Povezana vest:  Vladimir Kličko: Nadam se da će Hej biti 50. nokaut u mojoj karijeri