nikola_sjekloca_2WBC VERZIJA

Sjekloća izazivač za Internacionalni WBC pojas

 

Nove vesti stižu Srpske profi boks federacije. Prema rečima Luke Popovića dobijena je zvanična potvrda od Maura Betija, predsednika za Internacionalne šampione u WBC verziji, da je Nikola Sjekloća određen za zvaničnog izazivača upražnjene WBC Internacionalne titlue u supersrednjoj kategoriji.

Sjekloća živi u Crnoj Gori ali boksuje pod srpskom licencom a trenutno je na 21. mestu WBC liste. Pomenuti spektakl trebalo bi da se održi 29. maja u Podgorici, gde bi pored Sjekloće, inače bivšeg kapitena reprezentacije SR Jugoslavije i osvajača medalje na SP u Bankoku, nastupili i Dejan Zltaičanin, borio bi se za prvaka Mediterana u WBC verziji, Milorad GAJOVIC (3-0) i Sećerlija Hajruši (3-0) u rejting mečevima.

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA SVETA U IBF, Stevanović: Spreman sam za meč, želim titulu prvaka sveta!

-Još uvek razmatramo moguće protivnike za Sjekloću, a u užem izboru su Mehdi Bouadla iz Francuske, inače, IBF Interkontinentalni šampion kao i južnoafrikanac Vilijam Gare, WBF šampion. Ovo je samo usputna stanica Sjekloće ka konačnom cilju u ovom delu karijere a to je titula apsolutnog prvaka u WBC verziji – rekao je Luka Popović.

Popović je dalje rekao:

Povezana vest:  Ante Bilić uhapšen zbog ubistva

-Ne želimo da preskačemo stepenike, idemo polako, protivnike biramo, dobro rangirane, a koji odgovaraju Nikoli. Ne želimo da rizikujemo i nadamo se da će Sjekloća uskoro ukrstiti rukavice, nakon jedne ili dve odbrane Internacionalne titule i ulaska među 15 izazivača, sa Karlom Frohom.