wladimir klicko

Kličko uveren u pobedu, Povjetkin fokusiran samo pripremu

Svetski bokserski šampion Vladimir Kličko izjavio je danas da je uveren da će prekinuti nepobedivost Aleksandra Povetkina u meču godine, u kojem će braniti svoje IBF, WBO i WBA titule. 
-To je ono što ću učiniti 5. oktobra. Verujte mi, učiniću sve da pobedim – rekao je Kličko brojnim novinarima na otvorenom treningu u Moskvi. 
Kličku (37) će borba protiv 33-godišnjeg Povetkina biti 24. meč za titulu u karijeri. Ipak, Kličko je istakao da ne želi da potceni Povjetkina.
-On nikada nije izgubio meč, niti ga je završio nerešeno. Nikada nije bio nokautiran… – naveo je Kličko, koji je u karijeri zabeležio 60 pobeda (51 nokautom) i tri poraza. 
Ukrajinac je kazao da će veče borbe u Moskvi biti komplikovano, kako za dvojicu boksera, tako i za samu publiku. 
-Mislim da će ta noć biti komplikovana za one koji će gledati, kao i za Aleksandra i mene. Svaki sportista ima svoju šansu i svaki od nas će pokušati da je iskoristi. Kako? To ćemo već videti – kazao je Kličko. 
 Povjetkin je u karijeri zabeležio 26 pobeda, 18 nokautom. On je odbio da učestvuje u uobičajenim šalama pred meč i rekao je da se samo sprema za borbu. 
 -Nema potrebe za dodatnim rečima. Mogao sam da kažem da ću ga sahraniti ili nešto slično, ali videćete sve u subotu – rekao je Povjetkin. 
WBA pojas u teškoj kategoriji ostao je upražnjen kada je Kličko dobio status superšampiona 2011. godine pobedom nad Dejvidom Hejom. Povetkin je postao prvi izazivač pobedom nad Amerikancem Hasimom Rahmanom u septembru prošle godine. 
Očekuje se da borbi u subotu na Olimpijskom stadionu u Moskvi prisustvuje 14.000 gledalaca. Dvorana je rasprodata. Povjetkin je obavezni izazivač, ali su menadžeri i pored toga teško uspeli da zakažu meč, čije je održavanje zvanično potvrđeno u julu ove godine. Kao uvod u meč godine između Klička i Povjetkina, u duelu za WBA kontinental titulu boriće se srpski bokser Jovo Pudar i Ruslan Čagajev. 
Meč Pudara i Čagajeva služiće i kao eliminacija za sticanje prava da se izazove šampion u WBA verziji. 

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Sjekloća bez pojasa, Abraham slavio na poene!