vanja udovicic profil okt 2013

Ministarstvo sporta: Budžetska inspekcija u BSS

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je danas da je pokrenulo proceduru o upućivanju budžetske inspekcije u Bokserski savez Srbije (BSS) kako bi se utvrdile činjenice o trošenju sredstava.
-Nakon opsežne analize trošenja sredstava u BSS doneta je odluka da se, kao vanredna mera, sredstva za finansiranje odlaska reprezentacije na SP umesto savezu, preusmere na Olimpijski komitet Srbije. U najboljem interesu sportista, problem je morao da bude rešen na ovakav način, da takmičari ne bi trpeli štetu zbog administrativnih grešaka. Kako bi se utvrdile činjenice i sve okolnosti trošenja sredstava u BSS, ministarstvo je pokrenulo i proceduru o upućivanju budžetske inspekcije u Savez – navodi se u saopštenju ministarstva.
Predsednik BSS Velizar Đerić i rukovodstvo saveza pre nekoliko dana podneli su ostavku. Đerić je odluku doneo uz obrazloženje da želi da ide da živi i radi na Kubi.
-Ministarstvo je uvek podržavalo BSS kada je radio u interesu sportista. Finansiramo njihove redovne i posebne programe. Same boksere, prema postignutim rezultatima, finansijski pomažemo kroz stipendije i nacionalna priznanja. Isto tako, obaveza je ministarstva i da vrši kontrolu trošenja ovih sredstava, vodeći računa da se ona na najekonomičniji i najodgovorniji način usmere na razvoj i unapređenje bokserskog sporta i da dođu do sportista, kojima su i namenjena – dodaje se u saopštenju.
SP u Kazahstanu počinje sutra, a za odlazak četvoročlane srpske reprezentacije na to takmičenje nedostajalo je 30.000 evra.

Povezana vest:  Ugljanin: Država je ponosna zbog titule Muamera Hukića