milos baltic
SP KAZAHSTAN 2013
Miloš Baltić i Branimir Stanković poraženi
 
Na svetskom prvenstvu u Kazahstanu u amaterskom – olimpijskom boksu borbe se zahuktavaju. Srbija ima četvoro boksera na Šampionatu a posle pobede Miloša Baltića na startu takmičenja danas su, upravo Miloš Baltić i Banimir Stanković izgubili.
Mladi Miloš Baltić iako je izgubio od Barnsa iz Irske nije razočarao na Svetskom prvenstvu jer je u prvom  kolu bio odličan i savladao je Kineza Kungksian Maia sa 2:1 ali nije imao, može se reći, iskustva protiv petog nosioca na turniru.
Možda razočarenje za srpski tim je Branimir Stanković koji je postavljen za četvrtog nosioca u kategoriji do 64 kilograma. Prvo kolo je Stanković bio slobodan tako da je imao vremena i da se aklimatizuje ali ostaje da se vidi zašto i kako je izgubio od reprezentativca Tadžikistana Šavkadzon Rakhimova. Rakhimov je u prvom kolu pobedio Adilsona Justina iz Angole a sada, pobedivši četvrtog nosioca notvara mu se put do pobedničkog postolja.
Gledajući sudijske liste Stanković i Rakhimov su bili na rezultatskoj klackalici. Naime, prvu rundu dobio je Rakhimov jednoglasno a u drugoj deonici borbe sudije su bile jednoglasne za Stankovića. U trećoj rundi sudija iz Argentine bio je za Stankovića dok su sudije iz Italije i Litvanije bile za Rakhimova.
Tako da se slobodno može reći da je,možda najiskusniji srpski bokser Branimir Stanković (boksuje konstantno Svetsku ligu za klub iz Italije) imao najviše šanse za osvajanje medalje ispao na startu takmičenja.
Do 52 kg:
Miloš Baltić (Srbija) – Patrik Barns (Irska) 0:3
Do 64 kg:
Branimir Stanković (Srbija, 4. nosilac) – Rakhimov (Tadžikistan) 1:2 (29/28, 28/29, 28/29)
SUTRA NA RINGU:
Sutra među konopcima će se pojaviti preostala dvojica srpskih boksera. Milutin Stanković u teškoj kategoriji (preko 91 kg) sastaće se sa iskusnim Rumunom Mihai Nistorom. U koliko prođe prvu prepreku Stanković će čekati boljeg iz meča Aleksei Zavatin (Moldavija) – Erik Pfeifer (6, Nemačka).
Srpski prestavnik na OI u Londonu , u Almati je postavljen za osmog nosioca. Aleksandar Drenovak (do 75 kg) bio je slobodan prvo kolo a u drugom će razmenjivati udarce sa Azizom Ahilovim iz Turkmenistana. Ahilov je u prvom kolu nokautom u drugoj rundi pobedio Marokanca Edin Badr Hadioua. 
Povezana vest:  Nikolić i Sjekloća nastupaju u klubu Teatro 3. aprila