Gennady Golovkin 2013Golovkin odbranio titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBO

Kazahstanski bokser Genadij Golovkin obranio je danas u Njujorku titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBO, pošto je posle osam rundi zaustavio Amerikanca Kuritsa Stivensa.
Golovkin sada ima 28 pobeda iz 25 nokauta, a Stivens ima učinak od 25 pobeda i četiri poraza.
Golovkin nosi nadimak „Zver sa istoka“ i „Mašina za nokaute“, a u privatnom životu je veoma miran. On je jedan od boraca koga se najviše plaše u boksu zbog razornog udarca. Pobeda protiv Stivensa bila je njegov 15. uzastopni nokaut.
Polurani „GGG“ je dobio sve runde u meču, a u drugoj rundi je zabeležio nokdaun, kada je sjajnim levim krošeom poslao Stivensa na pod. Amerikanac je ustao sa očigledno zbunjenim izrazom lica, ali je uspeo da izdrži do kraja runde, a zatim je u sledećih šest bio u potpunoj defanzivi.
Stivens koji je takođe poznat po razornom udarcu, uspevao je u više navrata da krošeima i direktima zaustavi napade Golovkina, ali je na kraju osme runde njegov ćošak odlučio da zaustavi borbu.
Stivens je pre meča uspeo svojim ponašanjem da isprovocira Golovkina, a prošlog meseca je napravio događaj koji je nazvao „Sahrana u Bruklinu“.
On je tada sa svojim prijateljima na ulicu izneo mrtvački kovčceg sa imenom Golovkina, na kome je kao datum smrti bio upisan dan njihove borbe.
-Moje poslednje pitanje Stivensu bilo je: ‘Jesi li siguran’. Kada je on rekao da jeste, rekao sam: ‘Važi’. Ovo je za mene pre svega sport i ja poštujem sve sportiste. Idem sada kući, a ti pozdravi roditelje – rekao je Golovkin na lošem engleskom.
Na pitanje s kim želi sledeću borbu, Golovkin je rekao da mu je svejedno, da je on šampion i da će se boriti s kim god treba. Na institranje novinara, on je odgovorio da bi želeo da boksuje protiv Serhija Martinesa.
Argentinac je nosilac „Ringovog pojasa“ za najboljeg srednjašsa na svetu, ali je u poslednje dve godine imao velikih problema sa povredama i neizvesno je da li će doći do tog meča.

Povezana vest:  MEČ ZA OMLADINSKOG PRVAKA SVETA U IBF, Milan Kostić 20. aprila boksuje za titulu