RUKAVICEUbio se Edvin Valero

 

Nekadašnji šampion lake kategorije Edvin Valero ubio se u svojoj ćeliji samo nekoliko sati pošto je uhapšen zato što je ubio suprugu, objavili su svetski elektronski mediji posvećeni boksu.

Prema navodima šefa savezne policije u Venecueli, Valero se obesio koristeći sopstvenu odeću u ćeliji. On je u nedelju priznao da je ubio svoju ženu sa tri uboda nožem u jednoj hotelskoj sobi.

Valero je bio izuzetno talentovan i popularan bokser, a brojni analitičari navodili su da je 28-godišnji borac, zvani Inka (El Inca) mogao da bude jedan od najvećih u svojoj generaciji.

Povezana vest:  ZAJEČAR BOKSING NAJT, Direktan TV prenos U MEČU ZA WBC CISBB Piperski – Totev na B92 pratilo milion

Valero je, međutim, imao problema sa kontrolom nasilja i sa alkoholizmom. Nedavno je priveden zbog nasilja u porodici, a njegova supruga, 24-godišnja Henifer Vijera je hospitalizovana sa brojnim povredama.

Vijera je policiji rekla da je pala niz stepenice i da je muž nije napao. Prošle nedelje je Valero priveden zbog vožnje u pijanom stanju i bežanja od policije.

Povezana vest:  Omladinci na korak od medalje, Nišlije iznenadile Sombor

Bokser je javno rekao da će sa suprugom, njihovo dvoje dece i trenerom otići na rehabilitaciju na Kubu.

U noći između nedelje i ponedeljka, međutim, prijavio se sa suprugom u hotel, da bi posle nekoliko sati sišao na recepciju i tražio od portira da pozove policiju jer je ubio suprugu.

Edvin Valero je bio šampion lake kategorije u verziji Svetskog bokserskog veća (WBC). Imao je učinak od 27 profesionalnih borbi i u svima je pobedio i svaku je dobio nokautom. Prvih 18 profesionalnih borbi je dobio nokautom u prvoj rundi.

Povezana vest:  Kličko: Solis je prošlost za mene, moja karijera ide dalje

U Venecueli je imao status superzvezde, a u bokserskim krugovima je bio poznat po izuzetno jakom udarcu. Često se dešavalo da ga drugi borci pozivaju za sparing partnera i onda izbace iz kampa zbog žestine treninga.