NENAD BOROVČANIN 12. DECEMBRA BOKSUJE UVODNI MEČ KLIČKU U ŠVAJCARSKOJ

U Bernu protiv Hasluhuna

 

klicko i borovcaninNakon pobede u spektakularnoj bokserskoj noći u „PROKLETOJ AVLIJI“ na Mećavniku ,u organizaciji slavnog svetskog režisera Emira Kusturice, srpski teškaš Nenad Borovčanin dobio je poziv od braće Kličko da boksuje uvodnu borbu na Vitalijevom meču, u glavnom gradu Švajcarske – Bernu. Ovaj spektakl održaće se u Post finance Areni, 12. decembra, a Vitali će braniti titulu WBC šampiona sveta  protiv Kevina Džonsona (Kevin Johnson). Za ovaj događaj vlada veliko interesovanje, što govori činjenica da je prva serija karata prodata u pretprodaji za samo dva dana po najnižoj ceni od 60 eura, a novinari iz celog sveta već sada pristižu ,kako bi ispratili pripremne radnje za ovaj meč.

Povezana vest:  ODRŽANA BOKSERSKA REVIJA „JADRANSKI BISER” U BUDVI, Beograđanke osvojile tri zlatne medalje

Iz KMG (Kličko Menadžment Group) uz poziv stiglo je i ime protivnika našem bokseru. Radi se o Nemcu Sven Haslhunu iz Ahena koji je član PROFIBOXCAMP – AHEN, menadžera Uve Šustera.

-Protivnika ne poznajem, nisam ga nikad gledao, ali ću se truditi da nametnem svoj stil borbe. Boksovati uvodnu borbu Kličku ,znači boksovati pred najjačim svetskim promoterima, menadžerima i boksrskim šampionima, tako da je ovo šansa da pokažem svetu da i Srbi imaju boksere za svetske mečeve. Ne želim da prognoziram, ali moj cilj ka vrhu Evrope i sveta se zna, tako da ću dati sve od sebe da pobedim svakoga ko mi se nađe na tom putu. Braća Kličko su mi dala podršku u pravom momentu, a ja ću gledati da to iskoristim na pravi način – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO TITULU, ODRŽANO MERENJE BOKSERA U BANJALUCI, Borovčanin čeka Semerdžijeva

Nenad Borovčanin trenutno zauzima 26. poziciju na svetskoj rang listi i 17. na evropskoj, a do kraja godine bi trebao da zabeleži blagi skok i bude bliži svom cilju. Poziv od braće Kličko je veliki uspeh ne samo za Borovčanina, već i dokaz da naš sport napreduje i na velika vrata se vraća na svetsku scenu.

Povezana vest:  Tajson pokazao drugo lice, pomogao motociklisti

Skor Nemca je osam pobeda (2KO), 11 poraza (1KO). Debitovao je 20. Oktobra 2005 a poslednji meč imao je i pobedi u julu Ronny Daunkea. Prethodno je Nemac pretrpeo poraz od Hrvata Josipa Jalušića u Splitu kao i u Belgiji od Tonny Ingelresta.

Nenad Borovčanin ima 21 pobedu (16KO). Debitovao je 5. Juna 2004 i od tada je neprikosnoven i jedini srpski profi bokser koji je neporažen. Poslednji meč Nešo je imao na Mećavniku i pobedio je, nokautom u trećoj rundi Adisa Dadovića (BiH). Šampion je Balkana u kruzer kategoriji i aktuelni je interkontinentalni šampion u kruzer kategoriji u GBU verziji (Global Boxing Union).