Chelsea Manchester City 2012

LIGA ŠAMPIONA

Čelsijeva „nemoguća misija“, Real miran u Dortmundu


Fudbaleri Čelsija večeras u Londonu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona dočekuju Pari Sen Žermen sa ciljem da „preskoče“ minus od dva gola (1:3) iz prvog meča, dok bi Real Madrid u Dortmundu protiv Borusije trebalo da potvrdi pobedu od 3:0 od prošle nedelje.
„Sveci“ iz Pariza biće značajno oslabljeni jer trener Loran Blan ne može da računa na povređenog napadača Zlatana Ibrahimovića.
-Mi smo potpuno drugačija ekipa kada igramo na Stamford Bridžu i kada gostujemo. Biće nam teško, ali ne i nemoguće – rekao je fudbaler Čelsija Andre Širle.
Engleski mediji navode da je menadžer „plavaca“ Žoze Murinjo spreman da rizikuje sa uvođenjem u igru napadača Samjuela Etoa, iako je ovaj imao problema sa povredama u prethodnom periodu.
U dosadašnjem toku sezone Čelsi je na svom terenu zabeležio 15 pobeda na 17 prvenstvenih utakmica, a navijači se nadaju da bi mogli da repriziraju dvomeč protiv Napolija pre dve sezone, kada su posle 1:3 u prvom meču, u revanšu nadoknadili minus, a kasnije osvojili titulu.
Prošlog vikenda Čelsi je kod kuće savladao Stouk sa 3:0, a istim rezultatom PSŽ je na svom terenu bio bolji od Remsa.
Na klupi Parižana sedi bivši fudbaler Čelsija, a sada pomocnhik trenera Lorana Blana, Klod Makelele.
-Kada sam došao u Čelsi klub se razvijao. Cilj je bio osvajanje titula, što nam je tada pošlo za rukom i sada je Čelsi postao veliki evropski klub. Navijači Čelsija sa velikom strašću prate klub i biće nam teško na Stamford Bridžu, ali imamo iskusne igrače koji su navikli na ovakve mečeve – izjavio je Makelele.
U drugoj utakmici madridski Real tražiće potvrdu dobrog rezultata iz Madrida, a Kristijanu Ronaldu, koji je ove sezone postigao 14 golova u LŠ, nedostaje još jedan da prestigne Lionela Mesija i postane rekorder ovog takmičenja.
Šansu da zaigra u timu Borusije mogao bi da dobije i srpski reprezentativac Miloš Jojić, koji je u Madridu ušao na teren sa klupe. Obe današnje utakmice počinju u 20.45.

Povezana vest:  Ferara ostaje trener Juventusa - za sada