ljupko-petrovicSrpski trener Petrović preuzeo ekipu Sarajeva

Bivši trener Crvene zvezde Ljubomir Ljupko Petrović imenovan je danas za šefa stručnog štaba bosanskohercegovačkog prvoligaša Sarajeva, a na toj dužnosti zameniće hrvatskog stručnjaka Roberta Jarnija, otpuštenog zbog loših rezultata.
Iskusni 66. godišnji srpski trener dogovorio je jednoipogodišnju saradnju s popularnim klubom sa Koševa.
-Novom treneru bordo ekipe želimo dobro zdravlje, puno sreće i mnogo uspeha i trofeja na klupi našeg kluba – objavljeno je na sajtu FK Sarajevo.
Petrović je tokom karijere vodio brojne klubove, među kojima Vojvodinu, Penjarol, Olimpijakos, Šangaj i Levski, a sa Crvenom zvezdom osvojio je titulu šampiona Evrope 1991. godine.
Bivši hrvatski reprezentativac Jarni nije ispunio očekivanja otkako je preuzeo tim krajem prošle godine pošto je pod njegovim vođstvom Sarajevo na devet kup i prvenstvenih utakmica zabeležilo samo dve pobede.
Klub koji je u vlasnistvu malezijskog milijardera Vinsenta Kana pet kola pre kraja sezone zauzima četvrto mesto na tabeli prvenstva BiH sa 45 bodova, četiri manje od od vodećeg Zrinjskog i drugoplasiranog gradskog rivala Željezničara.
U Kupu BiH Sarajevo očekuje revans meč polufinala protiv Zrinjskog u Mostaru 16. aprila, nakon što je prvi meč završen bez golova (0:0).

Povezana vest:  Urugvajci veruju da će Suarez igrati na SP