mile-jovicic

Jovičić: Partizan podržava Vučićevu inicijativu

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić rekao je danas da crno-beli podržavaju inicijativu budućeg premijera Aleksandra Vučića o privatizaciji u sportu, kao i smanjenju pomoći sportskim kolektivima, koja bi išla novoformiranom fondu za lečenje dece.
-Vučić je apsolutno potvrdio i hvala mu na tome da je u prethodnih sedam godina fudbalski klub Partizan dobio od državnih preduzeća oko milion evra, što je mnogo manje nego Crvena zvezda. Iz toga se vidi da su netačne tvrdnje da iza Partizana stoji država i da ima taj vetar u leđa – rekao je Jovičić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
On je dodao da je nemninovno da dođe do prekida odnosa između države i klubova, ali i da je za to potrebno vreme. 
-Vučić je poslao nekoliko važnih poruka, jedna od njih je da svi zajedno moramo da se menjamo, ja nisam sujetna osoba, ne smeta mi činjenica da se Zvezda dobila više para od Partizana. Fudbalskom klubu Crvena Zvezda je trebalo da se pomogne zato što je bio u većim problemima – rekao je Jovičić
Govorći o mogućoj privatizaciji u srpskom sportu Jovičić je istakao da mora da se pronađe pravi model.
-Privatizacija je neminovan proces, ona ne može da se zaustavi, kao što ne može da se zaustavi ni sutrašnji dan. Potrebno je stvoriti prave uslove u državi, ali unutar klubova. Važno je da privatizacija bude odmerena i na određeni vremenski rok. Možda treba ostaviti prostor u kome će se pomoć države redukovati nekim laganijim tempom, dok se ne pronađe drugo rešenje za funkcionisanje klubova – rekao je on.
Potpredsednik crno-belih istakao je da i dalje veruje da će Partizan, uprkos bodovnom zaostatku za Crvenom zvezdom, odbraniti titulu prvaka i ponovio da klub ima primedbe na suđenje u prolećnom delu sezone.
-Partizan je ozbiljan klub, svako ko se ophodi prema njemu mora to da radi sa poštovanjem, međutim ne mogu da se otmem utisku da je bilo određenih tendecioznih sudijskih odluka. Znamo da su greške sastavni deo sporta i da od njih ne može da se pobegne, zato smo danas ostali pri stavu izrečenom na skupštini FŠ da pružamo podršku Tomislavu Karadžiću i da želimo da učestvujemo u ukupnoj reorganizaciji saveza – rekao je Jovičić. 
Partizan je danas održao sednicu Upravnog odbora na kojoj je razmatran izveštaj o radu i poslovanju kluba u 2013. godini i stanje u ekipi nakon remija (1:1) sa Vojvodinom. „Ukupni prihodi Partizan u 2013. godini su 20,67 miliona evra, a realni su 13.67 miloina evra, prihodi su uvećani za sedam miliona evra zbog načina na koji je u skladu sa prvilima FIFA prikazan transfer Lazara Markovića, koji se zapravo desio 2012. Rashodi su 12.8 miliona evra, a zaključno sa 1. aprilom ukupne obaveza Partizan su 6.943.403 evra, od toga obeveze prme igračima i zaposlenima 2.505.570 evra, a prema klubovima i angetima 2.673.659 evra“, rekao je Jovičić.
On je podsetio da Partizan već godinama u nazad funkcioniše po tržišnom principu i većinu prihoda ostvaruje zahvaljući transferima igrača.
Prema njegovima rečima, obeveza Partizana prema državi na ime poreskog duga je 3.5 miliona evra i taj dug mesečno dospeve i redovno se servisira.
Jovičić je najavio dalju racionalzaciju i smanjenje budžeta, iako Partizan ima potraživanje prema drugim klubovima od 1.141.620 evra.
-Partizan nema nikave obaveze preme strankama, što je dobro, ali može da bude loše jer banke u Srbiji generalno nemaju više poverenje u soportske klubove.
On je potvrdio informaciju da su predstavnici Uprave kluba održali sastanak sa igračima na kojem su dogovorili da će do kraja nedelje biti isplaćen jedan deo prinadležnosti.
Jovičić se još jednom izvinio u ime kluba svima koji su se osetili uvređenim zbog Partizanovog saopštenja posle meča sa Vojvodinom.
-Jednoglasno smo zaključili da je saopštenje apsolutno argumentovano, ali da je bilo reči i izraza kojima tu nije mesto – zaključio je Jovičić.

Povezana vest:  Ibrahimović želi da se vrati u Juventus