David Moyes-zabrinut

Mojs: Igrali smo kao početnici

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je da su njegovi fudbaleri igrali kao početnici kada su ispustili vođstvo protiv Bajerna iz Minhena, a nakon toga I eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona. Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sinoć u Minhenu od Bajerna sa 1:3, u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču prošlog utorka na Old Trafordu bilo je 1:1. 
Junajted je poveo u 57. minutu golom Patrisa Evre i taj rezultat bi odveo engleski klub u polufinale, ali je aktuelni šampion Evrope preokrenuo golovima Marija Mandžukića u 59, Tomasa Milera u 68. I Arjena Robena u 76. minutu. 
-Takve stvari učite kao početnici, školarci. Kada postignete gol morate da pokušate da ne primite odmah pogodak. Bili smo koncentrisani tokom cele utakmice, igrači su dobro taktički odigrali, dobro su čuvali pozicije i obavili su svoj posao. Ali, razočaravajuće je što smo se predali kada smo poveli – rekao je Mojs. 
U timu Junajteda bio je napadač Vejn Runi, koji je primio injekciju u palac kako bi mogao da igra. On je u drugom poluvremenu propustio nekoliko prilika. 
-U pojedinim trenucima mi se činilo da Vejn ima problema da šutne loptu. Bio sam zabrinut pošto nije trenirao cele nedelje, a primio je injekciju protiv bolova. Ali, on je značajan za našu ekipu, posebno jer je povređen Robin van Persi. Imao je nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi – rekao je Mojs. 
Mančester junajted je sedmi na tabeli Premijer lige i sledeće sezone se neće takmičiti u Ligi šampiona, prvi put posle skoro 20 godina. 
-Nećemo igrati Ligu šampiona, ali verujem da nije daleko i nadam se da ćemo izostati samo godinu dana. Moramo da se koncentrišemo i oformimo tim koji će vratiti klub u Ligu šampiona, pošto je to dobro takmičenje u kojem smo uživali – rekao je Mojs. 
On je istakao da uprava od njega nije zahtevala da kroz prvenstvo izbori plasman u Ligu šampiona i da neće imati problema da privuče nove igrače na Old Traford, uprkos tome što klub neće igrati u najelitnijem evropskom takmičenju. 
Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa zasluženo polufinalu. 
-Znao sam da će biti teško. Nije lako igrati protiv ekipe koja ima osam igrača u svom šesnaestercu. Tako je bilo (i u prvoj utakmici) u Mančesteru. Odlučili smo da napravimo više pasova na sredini terena, oni su se dobro branili, ali otkako smo izjednačili na 1:1 igrali smo mnogo bolje i zaslužili plasman u polufinale – rekao je Gvardiola. 
Žreb za polufinale Lige šampiona održaće se sutra u podne u Nionu. Pored Bajerna u polufinalu su i Čelsi, Atletiko Madrid i Real Madrid.

Povezana vest:  Arsen Venger: Danas nisam prepoznao svoj tim