uefa logo copy

UEFA: Kurtoa može da igra protiv Čelsija

Golman madridskog Atletika Tibo Kurtoa trebalo bi da igra protiv Čelsija u polufinalu Lige šampiona, pošto je UEFA danas saopštila da ne priznaje međuklupske ugovore i klauzule koje zabranjuju nastupe pozajmljenih igrača.
-Integritet sportskog takmičenja jedan je od glavnih principa u radu UEFA. Pravilnici Lige šampiona i UEFA jasno navode da nijedan klub ne može da utiče na izbog igrača koji će drugi klub poslati na teren. Shodno tome, bilo kakav privatni, odnosno ugovor između klubova koji sadrži takvu klauzuli je ništavan što se tiče UEFA. Samim tim, svaki pokušaj da se primeni klauzula bio bi jasan prekršaj disciplinskih pravilnika LŠ i UEFA, što sa sobom povlači i adekvatnu kaznu – navodi se u saopštenju UEFA.
Kurtoa je potpisao za Čelsi u leto 2011. godine, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Atletiko za koji je od tada zabeležio 143 nastupa.
Predsednik Atletika Enrike Serezo juče je potvrdio da u ugovoru o pozajmici postoji klauzula koja sprečava belgijskog golmana da brani protiv Čelsija, osim ako Madriđani ne plate londonskom klubu određenu svotu novca.
Španski mediji objavili su da se radi o cifri od četiri miliona funti.
Atletiko će u prvom polufinalnom meču LŠ dočekati Čelsi 22. ili 23. aprila, a revanš je sedam dana kasnije u Madridu.

Povezana vest:  Stojković pozitivan na korona virus