Andres Iniesta Mikel Gonzalez Martinez Gorka Elustondo UrkolaInijesta: Ovo je korak unazad

Vezni fudbaler Barselone Andres Inijesta priznao je da oseća frustraciju nakon neočekivanog subotnjeg poraza na gostovanju kod Granade (1-0) u 33. kolu Primere.
Pogodak Jacinea Brahimija gurnuo je Katalonce u vrlo težak položaj. Pet kola pre kraja prestigao ih je Real Madrid koji sada ima bod više, dok vodeći Atletiko može otići na četiri boda prednosti ako u nedelju nadigra Hetafe.
-Ovo je korak unazad. Napravili smo grešku koja je dovela do pogotka Granade i to je ono što stvarno boli. Ponekad je teško pronaći objašnjenje. Napravili smo sve što smo mogli – razočarano je pričao Inijesta nakon dvoboja u Andaluziji.
-Ovakav korak unazad u ovom delu sezone zaista je bolan. Ostalo je malo vremena do kraja.
Barseloni je ovo drugi udarac u samo nekoliko dana. U sredu ju je u četvrtfinalu Lige šampiona izbacio Atletiko Madrid koji joj sada ima priliku značajno pobeći i u prvenstvu.
-Eliminacija iz Evrope je bila jedna stvar, ovo je drugi cilj koji smo kompromitovali. Znamo da se klubovi poput Granade bore za život, ali nismo si smeli dopustiti ovakvu kaznu. Morali smo pobediti, a nismo to uradili – zaključio je Inijesta.

Povezana vest:  Benitez razgovorom sa igračima pokušava da reši krizu