Martin skrtel Liverpool Manchester-CityLiverpul pobedio Siti i primakao se šampionskoj tituli

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu Mančester siti sa 3:2, u utakmici 34. Kola Premijer lige i primakli se osvajanju šampionske titule.
Liverpul je poveo sa 2:0 golovima Rahima Sterlinga u šestom i Martina Škrtela u 26. minutu, a Siti je izjednačio preko Davida Slive u 57, i autogolom Glena Džonsona u 62. minutu. Pobedonosni gol za „crvene“ postigao je Kutinjo u 78. minutu.
Ekipa Brendana Rodžersa je tako stekla pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelsi, uz meč više, i sedam bodova u odnosu na Siti, koji ima i dve utakmice manje.
Liverpul je tako ostao neporažen u 2014. godini i u seriji je od 10 pobeda u prvenstvu.
Utakmica na Enfildu počela je sa sedam minuta zakašnjenja i minutom ćutanja u čast žrtava tragedije koja se pre 25 godina dogodila na stadionu Hilsboro, u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpula. Tragedija se dogodila na polufinaloj utakmici FA kupa protiv Notingem Foresta, a taj meč prekinut je u šestom minutu.
Liverpul je poveo u šestom minutu golom Sterlinga. Luis Suares ga je odlično pronašao na desnoj strani, a ovaj se oslobodio Vensana Kompanija i golmana Džoa Harta i pogodio pražnu mrezu. To je bila
osma asistencija Suaresa kod devet golova Sterlinga, a ukupno njegova
12. u sezoni.
U 14. minutu Staridž je bio u odličnoj prilici, na asistenciju Sterlinga, ali je šutirao pored gola. Domaći su potpuno dominirali, posebno pred protivničkim golom.
U 18. minutu Siti je ostao bez Jaja Turea, koji se požalio na povredu prepone, a zamenio ga je Havi Garsija.
Liverpul je duplirao vođstvo u 26. minutu. Kapiten Stiven Džerard je izveo korner, najviši u skoku bio je Škrtel koji je glavom loptu poslao u dalji ugao. To je bio njegov sedmi prvenstveni gol u sezoni.
Siti je u završnici uspeo da se oslobodi pritiska i stvori nekoliko prilika. U 44. minutu pokušao je Silva glavom, ali je lopta izbijena u korner, posle kojeg se stvorila gužva pred golom domaćih. Sterling i Džonson su u dva navrata uspeli da skinu loptu sa gol linije, a na kraju je golman Minjole uspeo da je uhvati.
Minut kasnije dobro je šutirao Fernandinjo, ali je golman Liverpula dobro odbranio.
Ekipa Manuela Pelegrinija bolje je igrala u drugom poluvremenu, držala je više loptu i napravila više prilika. Sudija Mark Klatenburg je u 52. minutu oprostio Suaresu isključenje, pošto nije želeo da mu da drugi žuti karton zbog simuliranja.
Siti je smanjio na 1:2 u 57. minutu posle dobrih dodavanja kratkim pasovima stigli su pred gol Liverpula. Džejms Milner dodao je do Silve, koji je ubacio loptu u mrežu.
Pet minuta kasnije gosti su izjednačili ponovo posle dobre kombinacije. U akciji su učestvovali Milner, Samir Nasri i Silva, koji je šutnuo na gol, a lopta je pogodila Džonsona i prevarila golmana Liverpula.
U 75. minutu Siti je mogao do trećeg gola, dobru šansu stvorio je Serhio Aguero, ali Silva nije stigao do lopte. Tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Kutinjo, golom u 78. minutu. Pogrešio je Vensan Kompani, koji je u kaznenom prostoru umesto da izbije loptu dodao do Kutinja, koji je sa 18 metara poslao loptu u mrežu.
Liverpul je do kraja uspeo da sačuva prednost, ali je utakmicu završio sa igračem manje pošto je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena isključen Džordan Henderson.
Rezultati 34. kola:
Liverpul – Mančester Siti 3:2 (Sterling 6, Škrtel 26, Kutinjo 78 – Silva 57, DŽonson 62. autogol)
Svonsi – Čelsi (17.07)
Juče:
Stouk – Njukasl 1:0 (Piters 42)
Vest Bromvič Albion – Totenhem 3:3 (Vidra 1, Brant 4, Sesenjon 31 – Olson 34. autogol, Kejn 70, Eriksen 90+4)
Sanderlend – Everton 0:1 (Braun 75. autogol)
Sautempton – Kardif 0:1 (Kala 65)
Fulam – Norič 1:0 (Rodaljega 40)
Kristal Palas – Aston Vila 1:0 (Pančion 76)
Tabela: Liverpul 77 bodova, Čelsi 72, Mančester Siti 70, Everton 66, Arsenal 64, Totenhem 59, Mančester Junajted 57, itd.

Povezana vest:  Abidal prešao u Olimpijakos