Demba Ba

Čelsi teško do bodova na gostovanju u Velsu

Fudbaleri Čelsija savladali su danas kao gosti ekipu Svonsija sa 1:0 i zadržali šanse za osvajanje titule šampiona engleske Premijer lige.mTim Žozea Murinja na tabeli se primakao na dva boda vodećem Liverpulu, koji je ranije danas u spektakularnog utakmici na Enfildu trijumfovao protiv Mančester Sitija (3:2).
„Plavci“ nisu briljirali na neugodnom gostovanju u Velsu, a skoro ceo meč imali su igrača više nakon što je Čiko morao van terena ubog dva žuta kartona.
Svonsi se umešno branio i pretio iz kontranapada, a sa desetoricom je mogao čak i do remija pošto je propustio nekoliko povoljnih šansi.
Čelsi takođe nije iskoristio izgledne prilike (Salah, Ivanović, Eto), ali je na kraju ipak stigao do trijumfa u 68. minutu kada je Demba Ba pogodio mrežu nakon sjajnog proigravanja srpskog reprezentativca Nemanje Matića.
Branislav Ivanović i Matić odigrali su svih 90 minuta u dresu kluba sa Stamford Bridža.
Svonsi – Čelsi 0:1 (Demba Ba 68).
Odigrano ranije danas:
Liverpul – Mančester Siti 3:2 (Sterling 6, Škrtel 26, Kutinjo 78 – Silva 57, DŽonson 62. autogol)
Odigrano u subotu: Stouk – Njukasl 1:0, Vest Bromvič Albion – Totenhem 3:3, Sanderlend – Everton 0:1, Sautempton – Kardif 0:1, Fulam – Norič 1:0, Kristal Palas – Aston Vila 1:0.
Tabela: Liverpul 77 bodova, Čelsi 75, Mančester Siti 70, Everton 66, Arsenal 64, Totenhem 60, Mančester Junajted 57, itd.

Povezana vest:  Remi Sanderlenda i Sautemptona