John Terry Chelsea

Mediji: Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor uz manju platu

Fudbalski klub Čelsi ponudio je svom kapitenu Džonu Teriju novi jednogodišnji ugovor, ali sa upola manjom platom, preneli su danas britanski mediji. List Miror preneo je da je 33-godišnjem Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor, u skladu sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godine ne nude višegodišnji ugovori, kao i da će u odnosu na dosadašnju platu od 150.000 funti nedeljno, Teri morati da pristane na upola manju. 
Pojedini mediji spekulišu da bi Teri mogao da odbije takvu ponudu I pređe u Galatasaraj, koji je u više navrata izrazio želju da ga dovede. 
Teri je prošao omladinsku školu Čelsija a za prvi tim debitovao je 1998. godine. On je igrao na pozajmici u Notingem Forestu u sezoni 1999/2000, a nakon toga nije više napuštao Čelsi. Za londonski klub do sada je odigrao 617 utakmica i postigao 57 golova. Osvojio je tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, pet trofeja u FA kupu i po dva u Liga kupu I Komjuniti Šildu. 
Među navijačima Čelsija Teri je jedan od najomiljenijih igrača, a na tribini Stamford Bridža okačili su zastavu sa njegovim likom i natpisom: „Kapiten. Vođa. Legenda“. 
Za reprezentaciju Engleske Teri je odigrao 78 utakmica i postigao šest golova. 

Povezana vest:  Božović: Najbitnije je da smo osvojili tri boda