jelensuperliga logo

Zvezda igra protiv Radničkog, Partizan u Kruševcu

Utakmicama 25. kola sutra se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, a fudbaleri Crvene zvezde igraju na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, dok Partizan igra u Kruševcu protiv Napretka. Utakmica Vojvodina – OFK Beograd igra se od 15 sati, dok sat kasnije počinju utakmice Napredak – Partizan, Donji Srem – Novi Pazar, Javor – Sloboda, Spartak – Radnički (KG) i Voždovac – Čukarički. Od 18 sati počinju dueli Crvene zvezde i Radničkog i Jagodine i Rada. 
Fudbaleri Zvezde igraju protiv Radničkog i žele 15. uzastopnu pobedu kako bi na prvom mestu dočekali 146. „večiti“ derbi, koji se igra sledće subote u Humskoj. Crveno-beli su u prošlom kolu pobedili u Novom Pazaru sa 1:0, a Radnički je istim rezultatom pobedio Napredak.
Zvezda je prva na tabeli sa 59 bodova, a ekipa iz Niša zauzima sedmo mesto sa 34 bodova. Partizan igra u Kruševcu protiv Napretka i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u trci za titulu i u dobrom rasloženju dočekao derbi protiv najvećeg rivala. U prošlom kolu ekipa Marka Nikolića je pobedila Jagodinu sa 2:0, a Kruševljani su izgubili u Nišu (0:1). 
Šestostruki uzastopni šampion Partizan trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli sa tri boda zaostatka za Zvezdom, a Napredak je 10. Na tabeli sa 28 bodova. 
U malom gradskom derbiju Čukarički igra na gostovanju protiv Voždovca i pokušaće da pobedi kako bi zadržao treće mesto na tabeli. U prošlom kolu crno-beli su pobedili Donji Srem sa 3:1, a Voždovac je izgubio u Subotici od Spartaka sa 0:1. 
Čukarički je treći na tabeli sa 41 bodom, a Voždovac zauzima osmo mesto sa 32 boda. 
Jagodina na svom terenu igra protiv Rada i želi dobar rezultat kako bi ostala u vrhu tabele, a Rad će pokušati da ostvari četvrtu uzastopnu pobedu i uveća šanse za opstanak u ligi. Jagodina je četvrta na tabeli sa 37 bodova, a Rad na 13. mestu ima 24 boda. 
Vojvodina igra protiv OFK Beograda koji je posle dve uzastopne pobede uvećao šanse za opstanak, a Donji Srem na svom terenu mora da osvoji bodove protiv Novog Pazara kako bi ostao u trci za opstanak. Spartak u Subotici igra protiv pretposlednjeg Radničkog iz Kragujevca, dok poslednjeplasirani Javor u Ivanjici igra protiv Slobode. 

Povezana vest:  Kontador planira da se povuče posle 2016.