Philipp Lahm

LIGA ŠAMPIONA

Real čeka Bajern: Ronaldo „napada“ Gvardiolu

Fudbalski svet sutra će biti svedok prvog od dva sudara giganata, madridskog Reala i minhenskog Bajerna u polufinalu Lige šampiona, u koje oba kluba zajedno unose čak 14 titula prvaka Evrope. 
Ovaj duel svakako bi mogao da se nazove finale pre finala, jer Bajern brani titulu osvojenu prošle godine, dok Real posle tri uzastopna polufinala konačno želi da napravi korak više i dođe do jubilarne, 10. krune.
I ne samo to, ekipu Bajerna sa klupe predvodi Pep Gvardiola, koji je od 2008. do 2012. godine sa Barselonom bio prava noćna mora i nerado viđen gost na Bernabeu.
Za razliku od Reala, Bajern je u Bundesligi već odbranio šampionski trofej, dok Madriđani „kaskaju“ za gradskim rivalom Atletikom u finišu Primere. 
-Sutra ćemo pokazati da umemo da igramo važne utakmice, a šanse za prolaz u finale su pođednake. Siguran sam da će svaki fudbaler sutra pružiti maksimum, jer jednostavno druga opcija i ne postoji – rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.
Trener Reala Karlo Anćeloti, koji ima pozitivna iskustva sa Bavarcima, s obzirom na to da je na putu do dva trofeja sa Milanom eliminisao Bajern, u sutrašnjem meču konačno će moći da računa na oporavljenog Kristijana Ronalda, zvanično najboljeg fudbalera današnjice.
Bajernu i Realu sutrašnji duel biće 21. okršaj u evropskim kupovima, nemački klub ima 11 pobeda, a madridski sedam, dok je dva puta bilo nerešeno.
Poslednji put ovi timovi sastali su se u sezoni 2011/2012 takođe u polufinalu LŠ, kada su Bavarci prošli dalje posle boljeg izvođenja penala.
-Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern, daćemo sve od sebe da odemo u finale. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu, znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni – poručio je Anćeloti.
Poslednji put Real Madrid igrao je u finalu LŠ još 2002. godine, kada je savladao drugi nemački klub, Bajer iz Leverkuzena sa 2:1.
Sutrašnja utakmica na stadionu Santjago Bernabeu igra se od 20.45.

Povezana vest:  Mesi osvojio Zlatnu loptu, Murinjo najbolji trener